4.677 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Nieuwe initiatieven tegen jeugdwerkloosheid in Amsterdam

Donderdag 20 februari 2014 - Sanne Hofman

De jeugdwerkloosheid in Nederland stijgt. Zo is er ook een stijgend aantal werkloze jongeren in Amsterdam. Twintig procent van de inwoners tussen 15 en 26 jaar in Amsterdam is werkloos. Eerder deed de gemeente Amsterdam een oproep naar de jongeren zelf voor nieuwe initiatieven om deze werkloosheid terug te dringen. Hier zijn verrassende projecten uit voort gekomen!

Op de oproep van de gemeente Amsterdam zijn erg veel reacties gekomen, de gemeente ontving ruim honderd voorstellen. Veel jongeren hebben van zichzelf laten horen door leuke initiatieven in te sturen om jongeren weer aan het werk te helpen. Er zijn 13 projecten uitgekozen die de gemeente gaat steunen. In totaal wordt voor de ondersteuning van deze projecten 500.000 euro vrijgesteld door het stadsbestuur.


Initiatieven
En van deze uitgekozen initiatieven is de game ‘Ready4Work020’. Bij dit project is het de bedoeling dat jongeren opdrachten uitvoeren voor bijvoorbeeld de overheid, bedrijven of maatschappelijke organisaties. Als beloning voor het werkelijk uitvoeren van deze opdrachten ontvangen de jongeren beloningen zoals sollicitatietrainingen, speeddates met verschillende werkgevers en cursussen in netwerken.


‘The App Academy’ is een project waarbij werkloze jongeren door professionals worden opgeleid tot app ontwikkelaars.


Bij het project ‘Personal Journey’ neemt jongeren mee naar verschillende werkplekken op Schiphol. Zij kunnen hier ontdekken of een baan op de luchthaven iets voor hen is.


Een ander leuk initiatief is het festival ‘Try before you get the job!’ dat georganiseerd wordt. Tijdens dit festival leren hoogopgeleide werkzoekenden de jongeren hoe zij het best een plek op de arbeidsmarkt kunnen veroveren.


Bron: nu.nl