807 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Nieuwe populaire datings-app Tinder

Woensdag 16 oktober 2013 - Sharon Kardjo

De nieuwe app Tinder wordt steeds populairder. Dagelijks gebruiken meer dan 500.000 Nederlanders deze app. Na het succes van de ontmoetings-app Grindr speciaal voor homoseksuelen is Tinder de variant voor heteroseksuelen. Daten is nog nooit zo makkelijk geweest.

Internetondernemer, Justin Mateen uit Los Angeles heeft de app bedacht en ontwikkeld samen met drie vrienden. ‘’De door ons ontwikkelde applicatie is uiterst effectief in het maken van nieuwe contacten tussen mensen die elkaar niet kennen, maar waarschijnlijk wel leuk vinden.’’

De app werkt heel eenvouding. Op datingsites zijn er altijd eindeloze vragenlijsten, maar bij deze app is het inloggen met je Facebook-account al voldoende. Er wordt dan een kort, maar krachtig profiel van je aangemaakt en daarna kan het keuren beginnen.

Je bladert door de profielfoto’s van singles bij jou in de buurt en als je een persoon interessant vindt dan schuif je naar rechts. Vind je deze persoon helemaal niet leuk? Geen probleem, dan schuif je gewoon naar links. Er kan een match uitkomen en als dat het geval is dan eindig je in een privégesprek.

‘’Ik zag het meer als een spelletje, maar uiteindelijk heb ik er een leuke date aan overgehouden’’, vertelt een gebruiker aan het AD. Zij installeerde Tinder op aanraden van een vriendin en dat heeft goed uitgepakt.

Inmiddels hebben 3 op de 100 mensen in Nederland de app gedownload en het worden er steeds meer. Nederland behoort samen met Groot-Brittannië, Canada en Australië tot de snelste groeimarkt.

Bron: Volkskrant