807 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Obama nog vier jaar president

Woensdag 7 november 2012 - Merely van der Drift

De Amerikaanse verkiezingen. Je kon er de afgelopen weken, zelfs maanden niet omheen. Een spannende strijd tussen de Republikein Mitt Romney en voormalig president Barack Obama. Gister mochten de Amerikanen eindelijk naar de stembussen. Om drie uur vanochtend, Nederlandse tijd, is Obama voor de tweede keer als president uitgeroepen.

Het ging nek aan nek. De ene keer koos een staat voor Romney, daarna weer voor Obama. Ze bleven elkaar op de hielen zitten. De swing states Florida, Ohio en Virginia lieten lang op zich wachten. Toen Obama naast veel grote staten ook Ohio had gewonnen stond hij zo ver voor dat het niks meer uitmaakte. In Florida en Virginia waren de kandidaten uiteindelijk gelijk geëindigd. De president wilde gelijk zijn toespraak houden, maar moest wachten op het telefoontje met de felicitatie van Romney. Romney had moeite om zijn verlies te accepteren, maar heeft uiteindelijk Obama gefeliciteerd en zelf zijn toespraak gegeven. Hierna gaf Obama zijn overwinningsspeech en begon het feest.

Niet alleen in Amerika leefden ze mee met de verkiezingen. In Nederland waren er ook genoeg ‘verkiezingsfeestjes’, waar mensen samen gingen kijken naar de verkiezingen, ook wel Election Night genoemd. In ‘De Spot’ in Middelburg kwamen 250 studenten van de Roosevelt Academy samen om hiernaar te kijken. Deze avond werd voor de tweede keer gehouden. Er werden zowel toespraken gehouden, als spelletjes gespeeld. Uiteindelijk hadden ze de uitslag goed voorspeld.

Drie studenten in Los Angelos werden geïnterviewd over hun stemgedrag. Twee van de drie stemden op Obama. Toch is geen van allen positief over hem. De reden waarom ze stemden was, omdat ze Romney nog slechter vonden en er waren meer landgenoten die hun daarin bijstonden.

Of ze het er nou mee eens zijn of niet, Amerika wordt nog eens 4 jaar geregeerd door Barack Obama, de eerste president die ook nog eens waarschijnlijk acht jaar mag blijven. Hij heeft nog veel goed te maken, want hij heeft weer genoeg beloofd.

 

Bron:     ad.nl
                omroepzeeland.nl
                hln.be