4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Ook jongeren met een beperking moeten een kans krijgen om te werken

Dinsdag 11 september 2012 - Merely van der Drift

Voor jongeren met een handicap of beperking is het heel moeilijk om een bijbaan of gewone baan te vinden. Daar is nu hulp voor gekomen. De organisatie Emma at Work regelt banen voor beperkte jongeren.

Emma at work is een non-profitorganisatie die jongeren aan het werk helpt. Zo krijgen ook deze jongeren werkervaring voor later. In 2006 is deze organisatie opgericht vanuit het Emma ziekenhuis AMC. Sindsdien hebben ze al 400 werkplekken kunnen vervullen. In 2005 won de stichting zelfs de Zorgvernieuwsprijs. Deze prijs was gewonnen door hun idee om zieke jongeren te helpen met werk vinden.  Helaas zijn er nog steeds veel bedrijven die denken dat ze niet zoveel hebben aan de gehandicapte jongeren. Een vooroordeel wat maar blijft bestaan. Wanneer je bijvoorbeeld in een rolstoel zit, kan je nog hartstikke goed kantoorwerk doen. Ze zijn niet ziek, ze kunnen misschien alleen iets minder.

Gelukkig wordt er wel rekening mee gehouden door het ministerie die zorgt dat de werkplek zo goed mogelijk aansluit bij de beperking van diegene. Volgens directeur Marlies van Hilten zijn alle zieke jongeren heel goed gemotiveerd. Ze zijn net zoals andere kinderen: Ze willen werken om geld te verdienen en leuke dingen doen. Die kans moet ze dan ook krijgen.

Bron: www.metronieuws.nl