4.994 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer: Bedienen op het strand

Woensdag 22 augustus 2012 - Merely van der Drift

Zonder geld kom je nergens, daarom nemen steeds meer jongeren een bijbaan. Vorige week hadden wij een top 10 gemaakt met bijbanen. In onze nieuwe rubriek “Op de werkvloer” laten we jongeren met een bijbaan aan het woord. Een kijkje in het bedrijfsleven van de jeugd.

Deze week: Nikki Suurmond ( 19 jaar ). Nikki zit op dit moment in haar examenjaar VWO op de VAVO in Rotterdam. In haar vrije tijd werkt ze bij Havana Beachclub in Rockanje.

 

Nikki: “Mijn functie is serveerster/gastvrouw. De eerste twee jaar heb ik het eten gelopen en drankjes rondgebracht. Ik loop nu op het terras, zorg dat mensen kunnen bestellen en zorg dat het terras er netjes en verzorgd uitziet. Samen met het hele team zorgen wij ervoor dat de mensen op zich op hun gemak voelen en een superdag hebben op het strand.”

 

Het is het derde seizoen dat Nikki bij Havana werkt. Nikki: “Het zou krom zijn als ik niet zou zeggen dat ik dit mede doe voor het geld, maar ik ben hier ook gaan werken omdat het me heel gezellig leek. Veel vrienden werkten hier al en waren heel positief over de sfeer in het bedrijf. Het meest uitdagende was of ik het vol kon houden. Vooral op een zomerse dag, zoals deze week, stroomt heel het terras vol en is het keihard werken. Gelukkig overleef ik het nog steeds en weet ik nu wat hard werken is!”

 

Na zo’n lange tijd maak je verschillende leuke en minder leuke dingen mee. Nikki kan hier ook over meepraten: “Elke dag is anders, er komen andere mensen en er gebeuren andere dingen. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Het meest bizarre wat ik heb meegemaakt is dat ik iemand achterna heb gerend omdat ze niet betaald hadden, toen had ik diegene eindelijk te pakken, liet diegene los en beloofde hij/zij mee terug te lopen, maar rende voor mijn neus weg. Daarna is diegene opgepakt en heeft de hele avond in de spoelkeuken gestaan, toen hebben we ook wel een klein beetje gelachen. Jammer is wel dat ik moet werken, wanneer het mooi weer is. In de drie jaar dat ik hier werk heb ik zelf misschien twee keer op het strand gelegen.

 

Je zou denken dat ze dat harde werken zat zou worden, maar dat is niet zo: “Er is hier een hele gezellige en vooral leuke sfeer. Veel Havana collega’s zijn vrienden van me geworden. Dit jaar is het er nog niet van gekomen, maar voorheen gingen we vaak stappen en chillen met zijn allen na het werk. Hoe gezellig het ook was, de volgende dag was iedereen er weer en bikkelden we gewoon door. Iedereen werkt hard hier en dat komt mede door de sfeer, maar ook de werkgevers. Die zijn echt super. Hier heb ik het heel erg mee getroffen!”

 

 

Nikki’s golden tip: “Iedereen moet leren. Ik ben ook bij 0 begonnen en heb ook echt wel glazen over gasten heen laten vallen. Je moet je hier niet bang door laten maken. Je leert ervan en het kan de beste overkomen!”

 

 

 

Heb jij ook een interessante, aparte, leuke of grappige bijbaan? Stuur een mailtje naar www.redactie@zoekbijbaan.nl