4.969 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer: Mark bij Primera

Woensdag 17 oktober 2012 - Merely van der Drift

Zonder geld kom je nergens, daarom nemen steeds meer jongeren een bijbaan. In onze rubriek “Op de werkvloer” laten wij elke twee weken een hardwerkende jongere met een bijbaan aan het woord. Een kijkje in het bedrijfsleven van de jeugd. Met deze week: Mark (18).

Mark studeert momenteel op het Zadkine in Rotterdam. Hij zit in het eerste jaar van de opleiding Marketing en Communicatie. In zijn vrije tijd besteedt hij veel tijd aan voetbal en andere sporten. Sport staat dan ook centraal in zijn leven. Daarnaast werkt hij een aantal uur per week bij de Primera in zijn woonplaats.

Vrijwilliger
Mark: “Ik ben hier gaan werken nadat de winkeleigenaar, een bekende van me, door omstandigheden iemand nodig had om voor haar in te vallen. Een periode ben ik daar toen als vrijwilliger gaan werken. Toen zij na die periode weer terug kwam, vroeg ze of ik bij haar in dienst wilde treden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik werk er nu drie jaar en sta altijd alleen in de winkel. Ik moet dus zowel de klanten helpen aan de kassa, als de verkoopwaar in de schappen zetten.”

Diefstal
In zo’n kleine winkel zou je diefstal en andere dingen niet verwachten. Toch heeft Mark ook al aardig wat meegemaakt: “ Ik heb meerdere malen mensen pogingen zien ondernemen om  dingen mee te nemen zonder te betalen. Gelukkig werk ik in een kleine winkel en heb ik veel overzicht over wat er gebeurt. Tot nu toe is het me elke keer gelukt om iemand in de winkel te houden en de politie te bellen. Ook is er weleens iemand onwel geworden. Wat ik me nog goed herinner is de nacht voor de start van de verkoop van de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax. Tientallen mensen kwamen een dag van te voren al een plek voor de winkel bemachtigen om zeker te zijn van een kaartje, Dit was leuk om mee te maken.’’

Cadeaus inpakken
Mark: “Het is een winkel met bijna alleen maar vaste klanten en mijn stad is klein dus ik ken bijna iedereen. Dat zorgt voor een erg gemoedelijke sfeer. Wat ik minder leuk vind is het inpakken van cadeaus. Dit ligt mij niet zo. Soms is het rustig en is er verder ook niets te doen in de winkel waardoor de tijd erg langzaam gaat. Gelukkig is de sfeer hier verder erg gezellig en zijn er vaak klanten die wel even komen buurten of een praatje maken.”

Mark’s gouden tip: “Het maakt niet uit wat voor werk je doet, het is belangrijk dat je het zelf leuk maakt. Maak een gezellig praatje met je collega’s of klanten. Die waarderen het vaak ook als jij gewoon lekker spraakzaam bent.”

Heb jij ook een leuke, grappige of speciale bijbaan? Stuur dan een mailtje naar: redactie@zoekbijbaan.nl