4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer: Paardrijden bij Lisa

Woensdag 31 oktober 2012 - Merely van der Drift

Zonder geld kom je nergens, daarom nemen steeds meer jongeren een bijbaan. In onze rubriek “Op de werkvloer” laten wij elke twee weken een hardwerkende jongere met een bijbaan aan het woord. Een kijkje in het bedrijfsleven van de jeugd. Deze week: Lisa Vermaas.

Lisa (19) is op dit moment in afwachting van haar nieuwe opleiding. Vanaf januari gaat zij beginnen aan de politieacademie. Na deze opleiding hoopt ze in de haven of op de motor als politieagente aan de slag te gaan. Tot die tijd besteedt ze veel van haar dagen met paardrijden. Naast dat ze zelf actief rijdt, geeft ze ook les aan de kleinere kinderen.

Proces
Lisa: “Twee keer per week geef ik kinderen paardrijles. Deze kinderen zijn rond de acht en negen jaar oud. Het is niet alleen op het paard stappen en rijden. Ik zorg dat ze het hele proces van paardrijden meekrijgen. In het begin van de les ga ik samen met de kinderen de paarden uit de stallen halen. Hierna gaan we de paarden poetsen en opzadelen. Daarna krijgen ze een uurtje les. Na de les brengen we gezamenlijk de paarden weer terug naar hun stallen. Zo merken ze dat het niet alleen rijden is, maar dat er veel bij komt kijken. De paarden moeten goed verzorgd worden.”

Ferrari
Met kinderen maak je altijd wel wat mee. Ze zijn net zo onvoorspelbaar als paarden. Lisa: “Kinderen maken altijd leuke en grappige opmerkingen waar je erg om kan lachen. Er zit 1 jongen in de les en in het begin dacht hij dat zijn paard een Ferrari was. Hij wilde alleen maar scheuren en gas geven. Dat was wel erg grappig. Het is een hele leuke en fijne sfeer op de manage. Ik ben mijn eigen baas, maar ik heb wel heel veel contact met de ouders en natuurlijk de kinderen. Dit contact is gelukkig goed. Het is ook altijd gezellig met de kinderen.”

Elke dag is anders
Lisa: “Ik ben nu een half jaartje bezig met paardrijles geven. Er kwam iemand naar me toe om te vragen of ik dit wilde gaan doen. Het leek me erg leuk dus heb ik de baan aangenomen. Ik vind het leuk omdat die kinderen er plezier in hebben en ook plezier met elkaar hebben. Elke dag is anders.  Elke week gaat het een stukje beter. Dat is leuk om te zien, vooral omdat jij het hun hebt geleerd. Dat geeft een goed gevoel. Ik ben wel benieuwd naar de winter. De lessen worden buiten gegeven en als het erg koud is, is het toch minder leuk dan in de zomer rijden.”

 

Lisa’s gouden tip: “Als je echt van paarden, of iets anders, houdt, is het des te leuker als je hier les in kan geven. Door andere iets te leren, kan jij ook weer wat leren. Je leert immers van elkaar. Op deze manier wordt je er alleen maar beter in en kan je nog beter les geven.”

 

Heb jij ook een interessante, leuke of aparte bijbaan? Stuur dan een mailtje naar redactie@zoekbijbaan.nl