4.742 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer: Vrouwen van je afslaan als snowboardleraar

Woensdag 19 september 2012 - Merely van der Drift

Zonder geld kom je nergens, daarom nemen steeds meer jongeren een bijbaan. In onze rubriek “Op de werkvloer” laten wij elke twee weken een hardwerkende jongere met een bijbaan aan het woord. Een kijkje in het bedrijfsleven van de jeugd.

Deze week: Benji Kusters (19 ). Benji besloot na zijn vwo-examen een jaartje ertussenuit te gaan. In dit jaar heeft hij zijn anwarter gehaald. Dit is een diploma voor snowboard- of skileraar. Hierna is hij ongeveer 5 maanden naar Oostenrijk vertrokken. Dit jaar is hij van plan om weer terug te gaan voor een paar weken.

Benji: “Ik werk bij Skischule Ehrwald-total. Dit is een skischool waar je zowel voor ski- snowboardlessen als voor verkoop materiaal, liftpassen e.d. terecht kan. Het bedrijf is gevestigd in het Oostenrijkse wintersportdorp Ehrwald. Ik werk er sinds december 2011. In eerste instantie ben ik er gaan werken, omdat ik werk zocht als snowboardleraar. De skischool waar ik ben gaan werken stond bekend als een goede en betrouwbare werkgever. Deze informatie heb ik gekregen van mensen die er al werkten of er enige tijd gewerkt hebben. Daarnaast staat het skigebied bekend als een overzichtelijk familiegebied, iets dat mij erg aansprak.”

Veiligheid
Het is een populaire bijbaan, waar veel verantwoordelijkheid bij komt. De mensen moeten immers veilig naar beneden komen: “Het leukste aan mijn werk is om mensen zonder enige wintersport ervaring, de vaardigheden te leren die nodig zijn om zelfverzekerd en veilig beneden aan de piste te komen. Het gevoel dat de leerlingen hebben als dit lukt is te gek. Het leukste is dat jij ze zover gekregen hebt om dat te bereiken. Daarnaast is het meest uitdagende om mensen met al enige of zelfs veel snowboard-ervaring nieuwe technieken aan te leren of hun techniek te verbeteren. Dit is altijd een uitdaging, omdat het lastig om een al verworven techniek te veranderen. De onzekerheid van werk is wel minder. Je bent afhankelijk van de toeristen die komen, dus ook van de hoeveelheid sneeuw wat er valt. De ene periode is er meer werk dan de andere.”

Carnaval
Feesten en hard werken. Dat zijn de ingrediënten voor een geweldige periode als ski- of snowboardleraar. Benji: “De sfeer in het bedrijf zou ik beschrijven als professioneel en amicaal. Als skischool staan wij ervoor om de beste kwaliteit les te geven. Daarnaast proberen wij altijd een vriendschappelijke band met de klant erop na te houden. De band als collega’s onder elkaar is zeer gemoedelijk. Buiten het werk om gaan we als één groep met elkaar om, dat versterkt de band en draagt bij aan de sfeer op het werk. Tijdens het Oostenrijkse carnaval is er een dag waarop alle leraren van de skischool verkleed naar het werk gaan. Het is altijd een grappig gezicht om de leraren in de meest lachwekkende kostuums van de berg te zien komen. Dit was ook dit jaar weer een erg grappige gebeurtenis.”

Benji’s golden tip: Mocht je als ski/snowboardleraar in Oostenrijk of een ander Alpenland aan het werk willen, zorg er dan voor dat je vroegtijdig begint met het mailen van verschillende skischolen. Daarnaast is een lerarenopleiding een vereiste. Er zijn veel verschillende aanbieders die zo’n opleiding aanbieden. Helaas is de kwaliteit van al deze opleidingen niet even goed. Het is dan ook beter om te kiezen voor een Oostenrijkse opleiding in plaats van een Nederlandse. Een Europees erkende en goede opleiding is die van het Tiroler schiverband.

 

 

Heb jij ook een leuke, interessante of toffe bijbaan? Stuur dan een mailtje naar redactie@zoekbijbaan.nl