4.742 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer: Werken bij Manfield

Woensdag 5 september 2012 - Merely van der Drift

Zonder geld kom je nergens, daarom nemen steeds meer jongeren een bijbaan. In onze rubriek “Op de werkvloer” laten wij elke twee weken een hardwerkende jongere met een bijbaan aan het woord. Een kijkje in het bedrijfsleven van de jeugd.

Met deze week: Melanie Duran (21). Melanie zit op dit moment in het tweede jaar van de opleiding communicatie op Inholland Rotterdam. In haar vrije tijd besteedt ze aardig wat uurtjes bij de schoenenwinkel Manfield in Rotterdam.

Melanie: “Ik werk nu 2 jaar bij Manfield. Mijn functie hier is verkoopster, de taken die hieronder vallen is voornamelijk schoenen verkopen. Daarbij ben ik sommige werkdagen verantwoordelijk voor de kassa. Ik sta zowel op de heren als damesafdeling. Het is erg leuk om met de klant in contact te staan, te adviseren en de klant tevreden de winkel uit te laten gaan. Het is een uitdaging om de juiste schoenen te verkopen die voldoen aan de wensen van de klant. “

 

Detailhandel

Hiervoor heeft Melanie al drie jaar gewerkt in een kledingwinkel ook in Rotterdam. “Na drie jaar daar gewerkt te hebben vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik wil wel in de detailhandel blijven en iets doen wat met mode te maken had. Waarom ik precies Manfield heb gekozen? Omdat het een winkel is die bij me smaak past en hiervoor zelf ook schoenen kocht. Ze hebben een brede collectie van modern tot klassiek en dat maakt het juist aantrekkelijk voor de klant.”

 

Uitdaging

Het meest uitdagende vind Melanie dan ook precies de juiste schoenen uitkiezen voor de klant. Melanie: “Er komen vaak klanten die echt doelgericht op zoek zijn naar schoenen voor bijvoorbeeld een feest. Wat ik uitzoek moet dan precies bij de gelegenheid én hun wensen aansluiten. Dit is een uitdaging, want je wilt natuurlijk dat de klant weggaat met een tevreden gevoel en hopelijk nog een keer terugkomt. De sfeer is gelukkig heel leuk hier, er zijn geen minpunten om hier te werken. Het contact tussen mijn leidinggevende en mijn collega’s is dan ook heel goed. Mijn leidinggevende is namelijk altijd bereid om ons te helpen wanneer wij even iets niet weten.”

 

In je onderbroek

Dat het werken niet altijd standaard is heeft Melanie pasgeleden ondervonden: “Ik had in die vijf jaar dat ik in de detailhandel werkte nog nooit iets meegemaakt, tot pasgeleden. Ik stond op de damesafdeling en was een aantal klanten tegelijkertijd aan het helpen. Ik gaf een paar laarzen af bij een klant die ze wilde passen. Vervolgens vertelde ik aan de klant dat ik even langs andere klanten ging om te kijken of alles naar hun wens was. Later kom ik terug bij de klant die de laarzen aan het passen was, was ze ineens aan het passen in haar ondergoed. Zoiets had ik nog nooit eerder meegemaakt. De klanten om haar heen keken erg verbaasd. De klant vertelde vervolgens bij de kassa dat ze het wilde aan doen met een jurkje, maar wist niet of het paste omdat haar broek strak om de benen zat. Het was erg bizar om dat te zien want de klant schaamde zich nergens voor. Aan de andere kant was het wel grappig dat iemand dat wel durft midden in een winkel, haha.”

 

Melanie’s gouden tip: “Ons kent ons. Maak goed gebruik van je netwerk. Wie weet heeft je oom wel een vriend, die zijn zus zoekt nog iemand voor jouw droombaan. Houd je omgeving op de hoogte van jouw zoektocht, vaak komt iedereen dan wel met ideeën.”

 

Heb jij ook een interessante, aparte, leuke of grappige bijbaan? Stuur een mailtje naar www.redactie@zoekbijbaan.nl