4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer: Werken bij Multimate Bouwmarkt

Woensdag 25 september 2013 - Sharon Kardjo

Veel jongeren hebben het niet breed en kunnen niet rondkomen. Zonder geld kun je eigenlijk niets en veel jongeren hebben dan ook een bijbaantje. In onze rubriek ‘’Op de werkvloer’’ hebben wij om de week een interview met een jongere die werkt. Zo kunnen jullie een kijkje nemen in het bedrijfsleven van de jeugd. Deze week Tom van der Kuy bij Multimate Bouwmarkt.

Tom van der Kuy is 19 jaar oud en naast zijn studie Grafisch Vormgeven heeft hij ook een bijbaantje bij Multimate in Oudewater. Multimate is een grote bouwmarkt en hij werkt bij het hout en rubber. Tom werkt 21 uur in de week en doet dit werk nu ongeveer vijf maanden. Hij werkt hier met veel plezier en omschrijft zijn bijbaan dan ook in de volgende woorden: Interessant, leerzaam, uitdagend, grappig en leuk.

Werkzaamheden
Tom vindt het leuk om in zijn vrije tijd leuke dingen te doen met vrienden en voor de meeste leuke dingen heb je geld nodig. Hij zag dat dit bedrijf mensen nodig had en hij heeft toen gesolliciteerd. Het bedrijf trok zijn aandacht en toen die werd aangenomen was hij erg blij. ‘’Ik wilde graag geld verdienen, maar het voelt hier niet als ‘echt’ werken. Dit komt ook door de gezelligheid die hier is.’’
Tom zijn werkzaamheden zijn eigenlijk altijd hetzelfde. ‘’Ik ben een ‘gewone’ werknemer. Ik werk in de machinale en daar moet ik hout zagen en schaven.’’ Als het even druk is en er is tijdnood dan helpt Tom graag zijn collega’s en andersom ook.

Plus- en minpunten
Een groot pluspunt van zijn werk is de gezelligheid die er bij de werknemers onderling is. ‘’Het contact met de klanten is vooral erg leuk en het is een hele leuke uitdaging om de bestellingen van hen op tijd af te hebben.’’ Tom heeft meestal alle bestellingen op tijd af en verlaat zijn werk dan ook met een grote glimlach op zijn gezicht.
Meestal kan iedereen wel een minpunt benoemen van zijn/haar bijbaan, maar Tom kan er echt geen één bedenken. ‘’Het klinkt misschien raar, maar ik kan echt geen minpunt opnoemen. Misschien komt dit ook, doordat ik hier nog niet heel lang werk.’’ Hij is benieuwd of hij nog wel minpuntjes gaat tegenkomen zolang hij hier werkt.

Sfeer
 ‘’De sfeer hier is perfect, wij zijn sommige momenten niet altijd serieus en er kunnen lekker veel grappen met elkaar gemaakt worden. Je moet natuurlijk ook lol hebben in je werk, dat te serieuze gedoe is niets voor mij.’’ Iedereen is hier gelijk, iedereen wordt dan ook hetzelfde behandeld. ‘’Als ik vragen heb of met iets zit kan ik altijd naar mijn leidinggevende stappen.’’ Tom werkt in een hecht en vooral gezellig team die altijd voor elkaar klaar staan.

Tom’s gouden tip: ‘’Als je op zoek bent naar een bijbaan, zoek er dan echt eentje die bij je past. Als je een vacature ziet, moet je gelijk zoiets hebben van: Ja, dit is HET.’’ Tom zegt ook dat je geen bijbaan moet zoeken als geld de belangrijkste reden hiervoor is. ‘’Werk niet alleen voor het geld, maar ook omdat je iets wilt leren.’’