4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Op de werkvloer: Werken bij Shoeby

Woensdag 9 oktober 2013 - Sharon Kardjo

Veel jongeren hebben het niet breed en kunnen niet rond komen. Zonder geld kun je eigenlijk niets en veel jongeren hebben dan ook een bijbaantje. In onze rubriek ‘’Op de werkvloer’’ hebben wij om de week een interview met een jongere die werkt. Zo kunnen jullie een kijkje nemen in het bedrijfsleven van de jeugd. Deze week vertel ik zelf over mijn bijbaantje bij Shoeby in Gouda.

Ik ben Sharon Kardjo, 20 jaar oud en ik heb naast mijn studie een bijbaantje bij Shoeby. Shoeby is een kledingwinkel voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen. Er zijn ongeveer 250 filialen in heel Nederland en ik werk in het filiaal in Gouda in winkelcentrum Bloemendaal. Ik werk hier met veel plezier en vind het dan ook erg jammer dat ik na mijn studie hier niet meer werkzaam zal zijn.

Werkzaamheden
Ik werk nu iets langer dan twee jaar bij Shoeby met heel veel plezier. Ik ben hier begonnen, omdat ik een bijbaantje zocht wat met fashion te maken had. Ik zag een vacature hangen in het winkelcentrum op het raam waar Shoeby geopend zou worden en heb toen meteen gesolliciteerd via de website. Na een tijdje wachten had ik nog niks gehoord en heb toen nog een keer gemaild. Na een week werd ik gebeld en mocht ik op gesprek komen en ben toen gelijk aangenomen.

Mijn werkzaamheden bestaan uit: Verkopen, kassa tellen, schoonmaken, collecties in de winkel hangen, bestellingen opnemen en klanten adviseren. Het belangrijkste is om de klanten tevreden te houden en goed naar ze te luisteren. Natuurlijk is het fijn om te verkopen en een goede dagomzet te behalen, maar klanten moeten wel tevreden zijn en zich fijn voelen in hun nieuwe kleding.

Plus- en minpunten
Ik vind vooral het contact met klanten erg leuk. Er zitten soms natuurlijk minder leuke klanten tussen, maar ik probeer altijd een leuk gesprek aan te gaan. Wij hebben in Shoeby Gouda ook heel veel vaste klanten en het is dan erg leuk als zij jou herkennen en echt naar jou vragen. Er zijn ook genoeg grappige momenten op het werk zowel met klanten als met collega’s. We zijn een hecht team en lachen erg veel met elkaar. Ik kan mijn bijbaan in de volgende woorden omschrijven: Gezellig, uitdagend, leerzaam, sociaal en grappig.

Het klinkt misschien raar, maar ik kan niet echt minpunten opnoemen van mijn werk. Ik vind het soms alleen vervelend dat ik nooit vrij ben op zaterdag en overdag nooit iets leuks kan doen. Ik studeer nog, dus doordeweeks werken lukt vaak niet.

Sfeer
Ik ga met veel plezier naar mijn werk, maar soms is het natuurlijk lastig om op zaterdagochtend vroeg je bed uit te moeten. Als ik eenmaal op werk aangekomen ben is het altijd meteen gezellig en door de leuke sfeer die er is  ben je die vroege wekker allang vergeten. Iedereen kan goed met elkaar overweg en als er vragen zijn kan ik die altijd stellen aan mijn baas.

Mijn gouden tip: Als je op zoek  bent naar een bijbaan, zoek er dan één die echt bij je past! Je moet niet alleen naar werken voor het geld, maar ook werken, omdat je iets wilt leren.