4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer: Werken bij de Bristol

Woensdag 5 juni 2013 - Charlotte Portielje

Vele jongeren hebben toch een extra zakcentje nodig om rond te kunnen komen. Meer dan de helft van de jongeren werkt. In onze rubriek ‘’Op de werkvloer’’ hebben we om de week een interview met een werkende jongere. Deze week gaan we langs bij de Bristol waar Taruna werkt.

Taruna Diepa heeft een bijbaantje bij de Bristol. Bristol is met meer dan 100 vestigingen het grootste winkelbedrijf waar je schoenen, sportkleding en vrijetijdskleding kan vinden. De winkel speelt in op de seizoenen. Zo zijn er in de winter schaatsen te vinden en in de zomer camping-, tuin- en spelartikelen. Taruna heeft het erg naar haar zin bij de Bristol en vertelt ons over haar ervaringen.

Werkzaamheden
Al zes jaar lang werkt Taruna bij de Bristol. Ze is begonnen met werken bij de Bristol omdat ze voornamelijk geld nodig had. Haar functie is verkoopmedewerker. Hieronder vallen verschillende taken, bijvoorbeeld: kassa draaien, klanten helpen, schoonmaken en voorraden aanvullen. Haar minste taken vindt ze het aanhechten van de vele kaartjes op de folder artikelen en de vloer schoonmaken.

Sfeer
Taruna doet het werk met veel plezier omdat ze houdt van het contact met de klanten en haar collega’s. Ze vertelt: ‘’Mijn collega’s zijn gek en spontaan. Er is een hele vrije en gezellige sfeer op het werk. Het is leuk om elkaar weer te zien, ik ga met plezier naar mijn werk.’’ Taruna ervaart geen strenge sfeer waarin iedereen gecontroleerd wordt. Ze benadrukt haar vrijheid bij het werken in de Bristol.

Ervaring en tips
Bristol beschrijft Taruna met de woorden: leuk, gezellig, makkelijk, grappig en sociaal. Ze vertelt over situaties dat er gekke klanten aan de kassa’s komen. ‘’Dit zorgt er echt voor dat we met het hele team een halve dag melig kunnen zijn, vooral tijdens het kassa draaien.’’ De lol tijdens het werk maakt het veel gezelliger. Als tip voor werkloze jongeren heeft Taruna: ‘’Ik zou iedereen een bijbaan aanraden die het nog niet heeft. Je verdient lekker je eigen geld en tegelijkertijd breidt je jouw sociale kring uit.’’