4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer: Werken bij de Hunkemöller

Woensdag 22 mei 2013 - Charlotte Portielje

Vele jongeren hebben toch een extra zakcentje nodig om rond te kunnen komen. Meer dan de helft van de jongeren werkt. In onze rubriek ’Op de werkvloer’ hebben we om de week een interview met een werkende jongere. Deze week: Werken bij de Hunkemöller.

Studente Sara werkt naast haar opleiding al 6 jaar bij de Hunkemöller. Hunkemöller is een lingeriewinkel dat in verschillende landen, verspreid over de hele wereld, is gevestigd. Sara werkt in Rijswijk bij de Hunkemöller. Ze vertelt aan ons hoe ze het vindt om bij de Hunkemöller te werken.

Functie en uitdaging
‘’Mijn functie is verkoopster. De taken die daarbij komen kijken zijn: Kassa draaien, mensen adviseren, bh-maten opmeten, opruimen en de telefoon opnemen.’’ Het klinkt misschien voor veel mensen als een baantje met niet veel uitdaging maar Sara weet het al 6 jaar vol te houden bij de Hunkemöller en tot nu toe heeft ze het nog steeds naar haar zin. ‘’In 2007 moest ik één week stage lopen voor de middelbare school. Het beviel me zo goed, dat ik had gevraagd of ik er kon blijven werken en dat was mogelijk. Zes jaar later zit ik er nog steeds.’’ De uitdaging voor Sara is om elke klant tevreden de winkel te zien uit lopen.


Sfeer
De sfeer bij de Hunkemöller is erg goed. Sara vertelt: ‘’We hebben als team een hechte band met elkaar. We gaan vaak leuke dingen doen en kunnen daarnaast goed met elkaar praten. We geven het ook eerlijk aan als we het niet met elkaar eens zijn. Kortom: Een super team om mee te mogen werken!’’


Ervaring en tips
Als je ergens al 6 jaar werkt, heb je vast en zeker wel iets leuks mee gemaakt. Ook Sara kan nog wel iets grappigs herinneren. Toen ze er net werkte liet ze een bak met allemaal pinnetjes vallen. Deze pinnetjes waren voor het bevestigen van beveiliging aan de lingerie. Het was een grote bak die ze liet vallen en vervolgens lag heel de grond vol met hele kleine pinnetjes. Eerst liep ze rood aan van schaamte, maar achteraf konden ze er hard om lachen.

Sara geeft als tip voor andere werkzoekende jongeren: ‘’Als je een leuke stageplek hebt vraag dan, als je nog geen bijbaan hebt, of je daar mag werken en voor je het weet heb je een leuke bijbaan voor langere tijd.’’