4.056 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer bij Zorggroep Crabbehof

Donderdag 27 maart 2014 - Sanne Hofman

Veel jongeren hebben een extra zakcentje nodig voor al de leuke dingen die zij willen doen. Om wat bij te verdienen hebben veel van hen een bijbaantje. Om de week interviewen wij in de rubriek “Op de werkvloer” iemand met een bijbaan. Deze week vertelt Laura over haar bijbaan bij de Zorggroep Crabbehof.

Laura is een 19 jarige studente. Ze studeert de opleiding pabo aan hogeschool Inholland in Dordrecht. Ze zit op dit moment in haar tweede studiejaar. Laura heeft een erg leuk, maar druk studentenleven. Ze studeert, loopt verschillende stages en heeft een bijbaantje. Om geld te verdienen voor de leuke dingen die zij graag doet met vrienden en vriendinnen werkt Laura bij Zorggroep Crabbehof.


Zorggroep Crabbehof
Zorggroep Crabbehof is een zorgorganisatie met verschillende bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen op verschillende locaties in Dordrecht. Het bedrijf neemt de zorg voor ouderen op zich. Laura werkt bij Zorggroep Crabbehof in de gastronomie op de locatie Dubbelmonde in Dordrecht. Ook werkt zij soms op een andere locatie, het Vijverhof.

Over haar taken en werkzaamheden bij Zorggroep Crabbehof vertelt Laura: “Op de locatie Dubbelmonde werk ik in de gastronomie en mijn functie is gastvrouw. Ik werk in het restaurant en heb hier verschillende taken. Je vraagt wat de mensen willen eten en serveert dit aan ze. Verder heb je soms diensten waarbij je het eten klaarmaakt of je kan in de winkel staan. Het bejaardentehuis heeft namelijk een kleine supermarkt. Ook werk ik op de locatie Vijverhof en hier zet ik koffie klaar voor de bewoners en ik ga rond met de etenskarren om eten bij de bewoners te brengen.”


Plezier
Laura gaat met plezier naar haar werk. Ze werkt nu ongeveer twee jaar bij Zorggroep Crabbehof en heeft het nog steeds erg naar haar zin. “Ik ben hier gaan werken omdat het werken in de horeca en het werken met oudere mensen mij erg aansprak. Ook betaalt het voor een bijbaantje erg goed, dat is natuurlijk mooi meegenomen!” vertelt Laura over de redenen dat zij is begonnen met werken bij de zorggroep.

Laura kan bijna alleen maar pluspunten over haar bijbaantje vertellen. “Het leukste aan mijn bijbaan vind ik dat je iedere dag hetzelfde doet, maar dat het toch altijd anders is. De bewoners zijn niet altijd in dezelfde stemming en maken altijd een ander praatje met me. Er is erg veel interactie en contact met mensen. Verder vind ik de waardering die ik krijg voor het werk een erg groot pluspunt. Dit zorgt ervoor dat ik met plezier naar mijn werk ga!”

“Als ik heel eerlijk ben, is er eigenlijk niet iets wat ik niet leuk vind op het werk. Wel vind ik het soms lastig om de mensen met respect te behandelen als ze jou ook niet met respect behandelen.” vertelt Laura.


Leuk team
De sfeer op de werkvloer is volgens Laura ook erg fijn om in te werken. “De sfeer tussen de collega’s onderling is eigenlijk nooit gespannen of negatief. We hebben een heel fijn, leuk en flexibel team en met iedereen valt goed samen te werken. Mijn leidinggevende is heel open naar ons toe en heeft heel veel vertrouwen in ons dus dit maakt de sfeer nog prettiger.”

Laura is erg positief over haar bijbaantje. Als ze haar bijbaan in vijf woorden moet omschrijven doe ze dat met de woorden: “uitdagend, gevarieerd, gezellig, waarderend werk en plezierig!”