4.732 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer bij de C1000

Woensdag 23 april 2014 - Sanne Hofman

Veel jongeren hebben een extra zakcentje nodig voor al de leuke dingen die zij willen doen. Om wat bij te verdienen hebben veel van hen een bijbaantje. Om de week interviewen wij in de rubriek “Op de werkvloer” iemand met een bijbaan. Deze week vertelt Romy over haar bijbaan bij de C1000.

Romy is een 20 jarige communicatie studente. Op dit moment zit zij in haar derde studiejaar. Romy heeft een erg druk studentenleven. School, stage, een bijbaantje, een vriend en veel vriendinnen waar zij vaak leuke dingen mee gaat doen. Om naast haar school en stage wat bij te verdienen werkt Romy in de supermarkt bij haar in de buurt, de C1000.


C1000
Romy werkt al vier jaar als caissičre bij de C1000. “Ik ben vroeger bij de C1000 terecht gekomen omdat de eigenaar een bekende  van mijn familie is. Ik was op zoek naar een bijbaantje en in een supermarkt werken sprak mij wel aan. Het is in de buurt en er werken leuke mensen van mijn leeftijd, ideaal dus!” vertelt Romy.

Romy is begonnen als caissičre, maar naar mate zij langer bij de supermarkt werkte kreeg zij meer verantwoordelijkheden. “Ik stond steeds vaker achter de klantenservice balie en kreeg steeds meer taken. Uiteindelijk werd ik hoofdcaissičre en tegenwoordig heb ik vaak de leiding in de weekenden en in de avonden over de kassa’s.” Romy zit dus niet heel de dag achter haar kassa, zij heeft veel meer taken en verantwoordelijkheden. “Ik maak roosters en de planning en ook heb ik vaak de leiding over de andere caissičres. Als er problemen zijn komen ze naar mij toe voor vragen en hulp. Ook maak ik altijd aan het eind van de werkdagen de kassa lades op.” vertelt Romy over haar taken bij de C1000.


Verantwoordelijkheid
Romy houdt het goed vol bij haar bijbaantje. Dat komt omdat zij het erg naar haar zin heeft. “Het leukst aan mijn bijbaan vind ik dat ik erg zelfstandig kan werken. Ik ben niet afhankelijk van anderen. Ook vind ik het uitdagend dat ik zoveel verantwoordelijkheden heb. Mijn collega’s zijn ook allemaal super leuk. We kunnen het erg goed met elkaar vinden. Dat werkt ook erg fijn.”

Natuurlijk is het niet altijd even leuk om zoveel verantwoordelijkheid te dragen. “Als iets niet goed gaat op de afdeling, krijg jij als leidinggevende de schuld op je geschoven. Dat is soms wel even moeilijk. Er kan soms beter gecommuniceerd worden zodat er minder misverstanden ontstaan.” aldus Romy.

Bizar
Romy maakt veel mee op haar werk in de supermarkt. Zo vertelt ze over een bizarre gebeurtenis: “De slijterijdeur zit ’s avonds op slot. Een mevrouw liep achter de balie door om vervolgens wankelend vier flessen whisky te halen. Ze schold me uit, omdat ik haar aanspraak op het ‘alleen personeel’-bordje dat groot ophangt. Ik belde de leidinggevende, waar ze ook een hevige discussie mee kreeg. Mevrouw kreeg een winkelverbod en mocht dus geen whisky meenemen. Hevig jankend om haar whisky verliet ze de winkel.”

Romy verveelt zich dus nooit op haar werk. Als ze haar bijbaantje in vijf woorden moet omschrijven doet ze dat dan ook met de woorden: leuk, afwisselend, veel verantwoordelijkheid, sociaal en druk.