3.170 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer bij de Chinees

Woensdag 7 mei 2014 - Sanne Hofman

Veel jongeren hebben een extra zakcentje nodig voor al de leuke dingen die zij willen doen. Om wat bij te verdienen hebben veel van hen een bijbaantje. Om de week interviewen wij in de rubriek “Op de werkvloer” iemand met een bijbaan. Deze week vertelt Imme over haar bijbaan bij Chinees en Indisch restaurant Pom Lai.

Imme is een gezellige 17 jarige meid uit Dordrecht. Op dit moment studeert Imme in Rotterdam. Zij zit op het HMC, een mbo vakschool voor hout, meubel en interieur. Imme is een gemotiveerde student en heeft erg veel vriendinnen. Met die vriendinnen doet zij veel leuke dingen. Denk aan dagjes weg, stappen en lekker shoppen. Om al deze leuke dingen te kunnen betalen heeft Imme een bijbaantje. Imme werkt bij Chinees en Indisch restaurant Pom Lai in Dordrecht.


Pom Lai
Pom Lai is een gezellig en sfeervol restaurant in Dordrecht. In het restaurant wordt authentiek Chinees Indisch eten geserveerd. Pom Lai beschikt over een lekker menukaart en je kunt er sinds kort ook onbeperkt sushi eten. Ook kunnen mensen het eten van Pom Lai afhalen om het thuis op te eten.

“Ik werk al ruim twee jaar bij Pom Lai. Het is één van mijn eerste bijbaantjes en ik ben er altijd blijven werken omdat ik het zo naar mijn zin heb. Ik ben gaan werken omdat ik geld wilde verdienen om leuke dingen te doen met mijn vriendinnen.” vertelt Imme.


Taken
Imme heeft verschillende taken en werkzaamheden in het restaurant. “Het verschilt per dag wat mijn taken zijn bij Pom Lai. Meestal werk ik in de bediening. Dan help ik mensen, neem hun keuzes op, schenk de drankjes in en serveer het eten. Soms sta ik ook bij het afhaal gedeelte. Daar neem ik ook de bestellingen op van de mensen. Ik moet er altijd voor zorgen dat de klanten tevreden zijn en dat alles naar wens verloopt.” vertelt Imme over haar werkzaamheden in het restaurant.


Positief
“Ik heb het erg naar mijn zin bij mijn bijbaantje, daarom werk ik hier ook al best lang. De taken die ik heb vind ik leuk om te doen. Ik vind het leuk om in de bediening te werken omdat je altijd in contact bent met de mensen. De dagen en avonden gaan altijd best snel. Dat komt ook omdat de sfeer op de werkvloer zo leuk is. Ik kan heel ontspannen werken en heb erg leuke collega’s.” vertelt Imme.

Imme is eigenlijk alleen maar positief over haar werk. “Ik zou hier nog wel heel lang kunnen werken. Het werk is afwisselend, gezellig en lekker (in mijn pauze mag ik verschillende gerechten proeven!).” vertelt Imme enthousiast. “Sommige dagen, vooral de feestdagen en de weekenden, zijn erg druk. Soms werken we met weinig mensen en moet ik heel erg mijn best doen om alles ontspannen te laten verlopen en om de mensen goed te bedienen. Ondanks de drukte lukt dat toch altijd. Het werk blijft zo altijd een uitdaging.”

Imme beschrijft haar bijbaantje met de volgende vijf woorden: gezellig, lekker eten, druk, uitdagend en afwisselend.