4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer bij stichting Humanitas

Woensdag 12 maart 2014 - Sanne Hofman

Veel jongeren hebben een extra zakcentje nodig voor al de leuke dingen die zij willen doen. Om wat bij te verdienen hebben veel van hen een bijbaantje. Om de week interviewen wij in de rubriek “Op de werkvloer” iemand met een bijbaan. Deze week vertelt Rowan over zijn bijbaan bij de zorgstichting Humanitas.

Rowan is een 22 jarige student met een erg druk maar leuk leven. Hij zit op dit moment in het derde studiejaar van de opleiding commerciële economie op hogeschool Rotterdam. Naast zijn stage moet hij één dag in de week naar school en heeft hij een bijbaan bij de zorgstichting Humanitas.


Humanitas
Stichting Humanitas is actief in Rotterdam, Spijkenisse en Capelle aan den IJssel op het gebied van zorg, welzijn, huisvesting en dienstverlening. Rowan werkt al bijna vier jaar voor de stichting. Hij omschrijft zijn bijbaantje als ‘ideaal’. Het werk verdient erg goed en Rowan kan de baan goed combineren met zijn studie. Wat doet Rowan dan precies voor deze stichting, welke functies heeft hij?

“Ik noem mezelf een beetje een allrounder. Ik ben momenteel nachtportier van bepaalde zorgflats. In het verleden heb ik ook in de restaurants van Humanitas gewerkt en in de huishoudelijke verzorging.” aldus Rowan. Zijn bijbaan is dus erg veelzijdig. Binnen de stichting mag hij verschillende functies uitvoeren, hij wordt op verschillende gebieden ingezet.


Plus- en minpunten
Rowan is erg enthousiast over zijn bijbaan bij stichting Humanitas. Hij kan door zijn bijbaan lekker bijverdienen en daardoor veel leuke dingen doen met vrienden en vriendinnen. Ook heerst er op de werkvloer een prima werksfeer vertelt Rowan. “Een ander pluspunt van mijn bijbaan bij stichting Humanitas vind ik de verantwoordelijkheid die ik krijg. Door die verantwoordelijkheid kan ik mezelf goed ontwikkelen en voel ik me erg gewaardeerd.” vertelt Rowan.

Een klein minpuntje vindt Rowan het wakker blijven tijdens de nachtdiensten. “In het begin had ik daar wat moeite mee, maar daar wen je wel aan hoor!”


Tip
Rowan omschrijft zijn bijbaan bij stichting Humanitas als leuk, uitdagend, verantwoordelijk, gezellig en goed betaald. Volgens hem alles wat een bijbaan nodig heeft. Door zijn bijbaan kan Rowan genieten van zijn studentenleven en genoeg leuke dingen doen. Rowan heeft ook een tip voor iedereen die nog op zoek is naar een leuke bijbaan. “Zorg dat je plezier hebt in je werk en dat het goed te combineren is met je studie. Op die manier kan je het lang volhouden bij je bijbaan!”


Zoek jij nog een leuke bijbaan bij jou in de buurt? Bekijk gerust de vele vacatures op de site www.zoekbijbaan.nl!