3.190 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer in de supermarkt

Woensdag 9 april 2014 - Sanne Hofman

Veel jongeren hebben een extra zakcentje nodig voor al de leuke dingen die zij willen doen. Om wat bij te verdienen hebben veel van hen een bijbaantje. Om de week interviewen wij in de rubriek “Op de werkvloer” iemand met een bijbaan. Deze week vertelt Veerle over haar bijbaan bij de Jumbo.

Veerle is 17 jaar en doet dit jaar haar havo examen. Het laatste schooljaar is voor haar een erg zwaar en druk jaar. Ze moet veel leren en veel opdrachten maken, onder andere haar profielwerkstuk. Veerle leert hard en is erg gemotiveerd. Ze wil volgend jaar namelijk aan de hbo studie rechten in Tilburg beginnen.


Jumbo
Om naast haar school toch nog wat bij te verdienen heeft Veerle een bijbaantje bij de grote supermarktketen Jumbo in Dordrecht. Ze werkt meestal één dag in het weekend en soms wat uurtjes in de avonden of na school. Jumbo is één van de grootste supermarktketens van Nederland. De Jumbo streeft altijd naar vooruitgang en de klant staat centraal.


Groente en fruit
“Ik ben bij de Jumbo begonnen als vakkenvuller. Dat is alweer twee jaar geleden, ik was toen 15 jaar. Op een gegeven moment ben ik een beetje doorgegroeid. Mijn baas was tevreden over mij en nu ben ik werkzaam op de vers afdeling van groente en fruit. Ik krijg steeds meer taken en verantwoordelijkheden!" vertelt Veerle als ik haar vraag over haar taken en werkzaamheden.

“Ik werk nu dus al twee jaar bij de Jumbo, het is mijn eerste bijbaantje. Ik ben op mijn 15e gaan werken omdat ik geld wilde verdienen. Ik vind het erg leuk om te winkelen en leuke dingen te doen met vriendinnen. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je daar ook geld voor hebt.”


Plus- en minpunten
Veerle heeft het erg naar haar zijn bij haar bijbaantje. “Ik werk nog steeds met heel veel plezier bij de Jumbo. Dat komt vooral door de leuke collega’s en door de taken die ik krijg. Ik heb altijd het gevoel dat mijn werk erg gewaardeerd wordt. Ik krijg steeds meer vertrouwen en verantwoordelijkheden. Het gevoel dat je steeds hogerop kunt komen werkt erg motiverend!”

Natuurlijk zijn er ook dingen die wat minder leuk zijn. “Door school heb ik soms weinig tijd om te werken. Het is dan vaak lastig om diensten te ruilen of te wisselen. Ik geef dus altijd al vroeg van te voren mijn rooster door.” vertelt Veerle.


Goede sfeer
Dat Veerle het zo naar haar zin heeft komt ook vooral door de goede werksfeer en de leuke collega’s. “De Jumbo is erg groot. Er werken ook erg veel mensen van verschillende leeftijden. We gaan heel vaak met collega’s onderling iets leuks doen. Dan gaan we bijvoorbeeld de stad in om ergens een drankje te drinken. Ook worden er vaak feestjes vanuit de Jumbo zelf georganiseerd. Er komen dan heel erg veel mensen en het is altijd gezellig. Zo leer je iedereen ook heel goed kennen.”

Als Veerle haar bijbaan bij de grote supermarktketen in vijf woorden moet omschrijven doet zij dat met de woorden: “Druk, hard werken, gezellig, leerzaam en afwisselend.”