807 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer tussen de kippetjes

Woensdag 26 februari 2014 - Sanne Hofman

Veel jongeren hebben een extra zakcentje nodig voor al de leuke dingen die zij willen doen. Om wat bij te verdienen hebben veel van hen een bijbaantje. Om de week interviewen wij in de rubriek “Op de werkvloer” iemand met een bijbaan. Deze week vertelt Bianca over haar bijbaan bij Grill en Maaltijden winkel Kippie in Dordrecht.

Bianca is een studente van 22 jaar. Zij studeert Small Business en Retailmanagement op hogeschool Avans in Breda. Op dit moment is zij bezig met afstuderen. Bianca woont en werkt in Dordrecht. In het weekend heeft Bianca een bijbaantje bij de grill en maaltijden winkel Kippie, om toch nog wat bij te verdienen naast haar drukke studie.


Kippie
Kippie is een winkel waar verschillende kipproducten worden bereid en verkocht. De taken van Bianca binnen de winkel zijn erg divers. Als ik haar vraag wat zij elk weekend precies doet, vertelt ze: “Bij Kippie heb ik verschillende taken. Het werk is erg divers. Naast de algemene taken, zoals verkoop, winkelbeeld en bereiden van producten, voer ik ook eindverantwoordelijke taken uit, zoals kasopmaak en het sluiten van de winkel.”

Bianca werkt nu inmiddels al 7 jaar bij Kippie. Het is een van haar eerste bijbaantjes geweest en ze is er eigenlijk nooit meer weggegaan. Ze vertelt: “Ik werkte al op vroege leeftijd bij de HEMA. Daar mocht ik alleen vanwege mijn leeftijd niet op zaterdag werken. Dit kon bij Kippie wel, daarom ben ik overgestapt!”


Gezelligheid
Als ik Bianca vraag naar haar ervaringen tijdens haar bijbaantje heeft ze alleen maar positieve punten. “Het leukst vind ik de sfeer op het werk. Daarnaast vind ik ook het werk zelf leuk. Het is divers en ook is het altijd druk. Dit maakt het werk lekker dynamisch en dit is ook gelijk een uitdaging om alles dan nog goed te kunnen regelen. We hebben ook ontzettend leuke klanten, waar je na 7 jaar ook echt een band mee opbouwt.”

Echte minpunten van het werk bij haar bijbaantje kan Bianca niet echt noemen. Wel vertelt ze: “Het enige minpunt is dat het fysiek zwaar werk is. Je bent continue bezig met tillen en heen en weer lopen. De dagen zijn ook lang, waardoor je dit wel merkt aan het einde van de dag. Maar heel erg vind ik het niet hoor!”

Als ik Bianca vraag naar de sfeer op de werkvloer is ze ook erg positief. “De sfeer is super. Het is erg gezellig onderling. Er zijn weinig hiërarchie verschillen. Iedereen doet gewoon zijn werk.”