4.775 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Op de werkvloer: Werken bij Zorgpartners

Woensdag 28 augustus 2013 - Sharon Kardjo

Veel jongeren hebben het niet breed en kunnen niet rond komen. Zonder geld kun je eigenlijk niets en veel jongeren hebben dan ook een bijbaantje. In onze rubriek ‘’Op de werkvloer’’ hebben wij om de week een interview met een jongere die werkt. Zo kunnen jullie een kijkje nemen in het bedrijfsleven van de jeugd. Deze week Marissa Koolwijk bij Zorgpartners.

Marissa Koolwijk is 21 jaar en heeft een bijbaantje bij Zorgpartners in Gouda. Zorgpartners biedt diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg in 19 centrums in de regio Midden-Holland. Marissa werkt in het restaurant op de locatie Prinsenhof in Gouda en zij doet dit met heel veel plezier. Zij omschrijft haar bijbaan dan ook in de volgende vijf woorden: Gezellig, verassend, sociaal, grappig en afwisselend.

Werkzaamheden
Al iets meer dan een jaar werkt Marissa bij Zorgpartners. Zij is hier begonnen, omdat zij graag een extra zakcentje wilde verdienen. Haar zus werkte hier al een tijdje en het leek Marissa leuk om daar ook te gaan werken. Bovendien verdient het goed en kan ze het geld hard gebruiken. Soms werken de twee zussen ook samen en dat zorgt voor extra gezelligheid.

De ouderen die in het verpleeghuis verblijven die komen gezellig koffie drinken of lunchen in het restaurant waar Marissa werkt. ´´Ik sta achter de bar, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de bediening. Daarnaast zijn er ook regelmatig feesten en partijen in het restaurant, waarbij ik dan eten en drinken serveer.’’ Als het heel druk is dan helpt ze ook nog met het afwassen in de keuken, maar dit komt niet heel vaak voor.

Plus- en minpunten
Het contact met de ouderen vindt Marissa heel leuk, omdat de meeste mensen een beetje in de war zijn en dat leidt meestal tot leuke gesprekken. Marissa vindt de grappige momenten op haar werk een groot pluspunt. ‘’Er zijn genoeg grappige momenten op mijn werk, zoals een mevrouw die midden in het restaurant haar broek uit deed en in haar luier stond en een mevrouw die haar koffie in de pot van een plant goot en deed alsof het heel normaal was.’’ Marissa maakt elke keer als zij werkt wel weer iets grappigs mee.
Er is één minpuntje in het werk dat Marissa doet en dat is dat het niet heel de dag door druk is. ‘’Het is vervelend dat het sommige momenten zo rustig is dat ik een paar uur heel weinig te doen heb. Dit in combinatie met de hele dag staan maakt een werkdag wat minder leuk.’’

Sfeer
Marissa gaat met veel plezier naar haar werk. Natuurlijk is het soms lastig om je bed uit te komen als je om half 8 ’s ochtends moet beginnen, maar Marissa denkt dan altijd aan de gezellige sfeer op het werk. Zo vertelt zij: ‘’Iedereen kan goed met elkaar overweg en het is hier op het werk ook helemaal niet formeel.’’ Ze is hier heel blij mee, want dat formele gedoe past totaal niet bij haar. Je kunt op haar werk eigenlijk alles zeggen en er worden onderling veel grapjes met elkaar gemaakt.

Marissa’s gouden tip: ‘’Vraag mensen in je omgeving of zij misschien nog ideeën hebben, maak gebruik van je netwerk. Ik ben via mijn zus aan deze bijbaan gekomen en ik heb echt plezier in mijn werk.’’