807 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Op zoek naar de perfecte temperatuur

Dinsdag 25 september 2012 - Merely van der Drift

Onlangs was er een onderzoek gedaan naar de lichaamstemperaturen tussen mannen en vrouwen. Door de samenstelling van het lichaam en de verdeling van het vet, verschilt dit per mens en per geslacht. Uit een ander onderzoek is nu gebleken dat de temperatuur op het kantoor ook werkelijk effect heeft op de productiviteit van de werknemer.

Dit onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van de Cornell Universiteit bij een verzekeringsmaatschappij. Daarnaast is er nog een onderzoek uitgevoerd door het wetenschappelijk tijdschrift Science. Bij beide onderzoeken hadden ze veel overeenkomsten. Het verschil tussen warmte en kou heeft een zeer groot effect als je kijkt naar de productiviteit van de werknemers. Van lage temperaturen gaat de productiviteit namelijk omlaag. Wanneer het koud is op het werk en de werknemers het ook echt koud hebben, worden ze chagrijnig. Ze letten minder op hun fouten en irriteren zich sneller aan collega’s. Er worden dan bijna 45 % meer fouten gemaakt. Ze zijn namelijk meer afgeleid, omdat hun energie omlaag gaat.

Warmte staat voor gezelligheid, knusheid. Het zit dan ook in ons hoofd dat we dat bij warmte voelen. Wanneer de temperatuur dus redelijk hoog is in het kantoor, wordt er ook beter gewerkt. De werknemers zijn immers wat rustiger en vredelievender.

Dit verschil tussen warm en koud zit al bij vijf graden. Bij 25 graden zijn de werknemers nog productief, bij 20 graden zijn ze al weer sneller afgeleid en worden er meer fouten gemaakt. Het is dus voor een werkgever erg belangrijk om de temperatuur goed te houden. Helaas blijft er altijd een verschil tussen mannen en vrouwen. Toch maar een sjaal en warme trui meenemen, of uitdelen als bedrijf. Dan blijft de productiviteit perfect!

Bron: www.penoactueel.nl