4.979 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Oud-studenten moeten hun kamers uit

Woensdag 24 oktober 2012 - Merely van der Drift

Het kamertekort in Nederland blijft maar stijgen. Er komen steeds meer studenten en een groot deel hiervan heeft een kamer nodig. Na plannen zoals in een bejaardentehuis wonen en studentenhotels bouwen, is er nu eindelijk een plan gekomen waardoor studenten op een normale kamer kunnen wonen.

Hoewel de vorige plannen ook handig waren, willen veel studenten gewoon op een normale studentkamer wonen, in plaats van tussen de bejaarden wonen. De studentenhuisvester DUWO wil nu dat alle studenten die niet meer studeren, uit hun kamer moeten. Ze wonen daar nog wel, maar zijn eigenlijk al afgestudeerd. DUWO wil dat ze nu plaats maken voor studenten die daar komen studeren en echt dringend een kamer nodig hebben.

Een student was het hier niet mee eens en spande een rechtszaak aan. Helaas voor hem was het Haagse Gerechtshof het eens met DUWO en moet hij nu zijn kamer uit. Wie tegenwoordig een kamer wil, moet eerst een campuscontract tekenen. In dit contract teken je ervoor dat je na het einde van je studie uit je kamer moet om ruimte te maken voor de feuten. Bij de normale contracten was dit nog niet het geval, maar nu het Haagse gerechtshof zijn uitspraak heeft gedaan mogen ook andere huurders dit doen. Nu hopen dat hierdoor het tekort gaat krimpen.

Bron: dub.uu.nl