4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Pak uit! Favoriete outfit aan!

Woensdag 8 juni 2016 - Gianna

De Australische afdeling van PricewaterhouseCoopers (PwC) vond het tijd worden voor meer creativiteit op de werkvloer. De werknemers mogen daar regelmatig hun ‘saaie’ outfits verruilen voor wat anders.

Elke woensdag mogen de werknemers van PWC hun jurken en pakken in de kast laten hangen en hun favoriete kleding aantrekken naar werk. De reden hiervoor? Meer creativiteit. Het bedrijf wil er zo voor zorgen dat de werknemers meer zichzelf kunnen zijn en het team wordt zo ook wat opgefrist.

Steeds meer zie je dat bij ondernemingen de werknemers de traditionele werkkleding achterwege laten. Juist rondlopen in alledaagse t-shirts straalt succes uit. Het ouderwetse wordt steeds minder en dit komt onder andere ook doordat werk en vrije tijd tegenwoordig veel door elkaar heen lopen..

Mark Zuckerberg is ook een voorbeeld van een jonge succesvolle topondernemer die gewoon in alledaagse kleding op de werkvloer verschijnt. Een pak is namelijk ook niet altijd handig. Niet elke onderneming is al toe aan deze verandering, kijk maar naar een artikel van een tijdje terug. Daar werd een vrouw in Londen verplicht om hoge hakken te dragen, terwijl mannen wel gewoon platte schoenen dragen.

 

Bron: rtlz.nl