4.067 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Persberichten

NieuwsberichtenColumns


Persbericht

Maandag 6 mei 2013 - Redactie

Afgestudeerden op zoek naar studentenbaantjes door toenemende jeugdwerkloosheid

Steeds meer afgestudeerden hebben grote moeite met het vinden van een startersfunctie aansluitend op hun opleiding. Deze groep jongeren blijft werkloos en heeft geen inkomen. Dit lijkt dan ook de reden dat veel afgestudeerden op zoek gaan naar een tijdelijke, parttime- of studentenbaan. Dit blijkt uit cijfers van Zoekbijbaan.nl, een vacaturesite voor studentenbanen.

Record aantal aanmeldingen

Dat de jeugdwerkloosheid toeneemt is algemeen bekend, dit jaar echter lijkt de toename nog sterker dan voorheen. Dit concludeert de vacaturesite op basis van aanmeldingscijfers. Zoekbijbaan.nl telde nog nooit zoveel aanmeldingen als in het eerste kwartaal van 2013. Voorgaande jaren zag Zoekbijbaan al een lichte stijging  van het totaal aantal aanmeldingen. In het eerste kwartaal van 2013 is deze stijging echter fors toegenomen tot ruim 15% meer aanmeldingen dan het eerste kwartaal van vorig jaar.

Verdrievoudiging afgestudeerden op zoek naar parttime werk

Vooral in de groep pas afgestudeerde is een forse stijging te zien. In 2011 steeg het aantal jongeren, afgestudeerd in voorgaande 3 jaar (2008-2011), met 10% ten opzichte van 2010. In 2012 steeg dit aantal met 21% naar 11.349 aanmeldingen binnen deze groep jongeren. In 2013 lijkt dit aantal bijna verdrievoudigd te worden, in de eerste 3 maanden van dit jaar melden zich al bijna 7.000 pas afgestudeerden aan. “Als deze trend zich voortzet zal het totaal aantal afgestudeerden dat zich aanmeldt, op zoek naar een studentenbaan, dit jaar ruim 2 tot 3 keer zo hoog uitvallen dan in 2012.”