3.219 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Pestgedrag op de werkvloer

Maandag 6 juni 2016 - Gianna

Pesten op de werkvloer komt erg vaak voor. Dat het op de werkvloer voorkomt klinkt kinderachtig, maar ongeveer 1,2 miljoen Nederlands zijn hier toch slachtoffer van.

Het pestgedrag bestaat voornamelijk uit pesten, (seksuele) intimidatie en discriminatie. Pestgedrag zorgt ervoor dat veel werknemers zich ziek melden en dit ongewenste gedrag is niet alleen afkomstig van collega’s, maar zelfs ook van leidinggevenden.

Dit kost de werkgevers natuurlijk ook veel geld. In totaal ligt dit bedrag rond de 1,7 miljard euro per jaar dat werkgevers hieraan kwijt zijn. Aangezien het aantal slachtoffers schrikbarend hoog is, komt minister Asscher met een campagne.

Voor deze campagne wordt een half miljoen euro uitgetrokken. Tijdens deze campagne gaat de inspectie meer aandacht schenken aan dit onderwerp en zullen deskundigen langs bedrijven gaan om ze te helpen.

Het is soms lastig in te schatten of een grapje voor iemand anders ook grappig is. Vaak kan iets wat voor jou grappig lijkt bij een ander totaal verkeerd overkomen. Hierdoor verdwijnt ook het werkgeluk en gaan werknemers niet meer met plezier naar hun werk.

 

Bron: rtlnieuws.nl