4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Pizzabezorger zijn is gevaarlijk

Dinsdag 7 mei 2013 - Charlotte Portielje

Een bijbaantje waar je lekker op een scooter kan rijden. Voor velen lijkt dit wel een ideaal baantje. Dit baantje is niet geheel zonder risico’s. Er worden steeds vaker pizzabezorgers overvallen.

In Utrecht is er afgelopen jaar een groot aantal pizzabezorgers overvallen. De politie is nog steeds bezig met het opsporen van de overvallers. Vanmorgen is er 18-jarige jongen opgepakt, dit is de vijfde arrestant die verdacht wordt van het overvallen van pizzabezorgers in Utrecht. Alle verdachten zitten nog steeds vast. In april werd de hoofdverdachte al gepakt door de politie. Kort daarop volgde er een 19-jarige jongen die zichzelf aangaf bij de politie.

De politie is in Utrecht nog niet klaar met het opsporen van verdachten. Er zijn doorzoekingen in de huizen geweest bij de verdachten. Hier zijn een aantal spullen in beslag genomen die aanleiding kunnen zijn voor nieuwe verdachten.

Veel bezorgservice bedrijven nemen voorzorgmaatregelen om de veiligheid van bezorgers te verbeteren. Er wordt steeds vaker gevraagd om via pin te betalen. Doordat er mensen het eten betalen via pin, hebben de bezorgers minder cash opzak en lopen zo minder gevaar.

Bron: Telegraaf