4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Poll: Heb jij, of ben je op zoek naar een studiegerelateerde bijbaan?

Maandag 24 september 2012 - Merely van der Drift

De laatste tijd gaat het nieuws vaak over de te krappe arbeidsmarkt. Studenten worden opgeleid voor een vak, maar wanneer ze afstuderen, is daar helemaal geen werk meer in te vinden. Veel studenten gaan daarom op zoek naar een studie waar wel veel werk in te vinden is, of gaan met hun diploma werk doen wat niet te maken heeft met hun opleiding.

Onze vraag was dit keer dan ook: Heb jij, of ben je op zoek naar, een studiegerelateerde bijbaan?

53,09 % van de mensen koos voor ja. Dit ligt ver van de andere antwoorden af. Twee jaar geleden hebben wij deze vraag ook al aan jullie voorgelegd. Toen zei bijna 60 % dat ze een studiegerelateerde bijbaan hebben of hiernaar op zoek zijn.

Tegenover de 53 % stond 20,37 % die nee zei. Deze mensen vinden het toch iets belangrijker om een baan te hebben, ondanks dat dit misschien niet aansluit op hun studie. Dit was twee jaar geleden nog 24,2 %. Ook dit percentage was dus hoger.

Er is ook een groot verschil in het aantal wat geen studie doet. Was dit in 2010 nog maar 14,71 %, is het nu 26,54 %. Twee jaar geleden hadden dertig mensen meer de poll ingevuld.

Deze poll is ingevuld door 171 bezoekers.

 

Bron: www.zoekbijbaan.nl