4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Poll: Hoe groot schat jij je kansen in op de arbeidsmarkt?

Woensdag 14 november 2012 - Merely van der Drift

Er zijn veel, heel veel studenten in Nederland. Daar tegenover staan maar weinig banen. Wanneer je kijkt naar de opleidingen Vrijetijdsmanagement, Communicatie en de zorg zijn er veel studenten die deze opleiding doen. Helaas is het voor deze studenten moeilijk om gelijk een baan te vinden wanneer ze van school afkomen.

Daarom stelden wij aan jullie de vraag: Hoe groot schat jij je kansen in op de arbeidsmarkt?

Niet onverwachts zag het merendeel hun kansen somber in. 91 ondervraagden (52,6 %) schat hun kansen klein in. 41 studenten blijven neutraal en schatten het gemiddeld in. Dit was 23,7 procent. De reden waarom ze dit zo laag inschatten is makkelijk te zeggen. Het aanbod van banen vermindert sterk. Er zijn minder werknemers nodig en alleen hoogopgeleide kunnen vaak aan de slag. Vooral bij de populaire studies is het erg moeilijk voor de studenten om een baan te vinden. Daarnaast draagt de media mee aan de onzekerheid van de student. Doordat er telkens op het nieuws komt hoe slecht het gaat met de arbeidsmarkt, verliezen mensen hun doorzettingsvermogen en worden onzeker. “Het lukt me toch niet om een baan te vinden.” Is een gedachte van vele mensen.

Toch ziet 23,7% het positief in. 20 studenten schatten hun kansen groot in en 21 zelfs heel groot. Gelukkig gaat dus niet iedereen bij de pakken neerzitten. Het belangrijkste is om het positief in te blijven zien. Als je naar een sollicitatie toe gaat met de gedachte: “Dit lukt me toch niet”, krijg je ook inderdaad de baan niet. Als je laat zien dat je bereid bent hard te werken en niet zomaar opgeeft, komt dat over op de werkgever en wordt je veel sneller aangenomen.

Deze poll is ingevuld door 173 bezoekers.

Bron: www.zoekbijbaan.nl