4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Poolse werknemers pakken banen af

Dinsdag 9 april 2013 - Charlotte Portielje

Werknemers van bloembinderij Sierafor zijn boos. Ze zijn ingeruild voor goedkopere Polen. Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest, werden ze ingewisseld. Vandaag vechten ze het ontslag aan bij de rechter.

De werknemers werden ontslagen met het excuus dat er geen werk meer voor hun was. Kort daarop werden de werknemers vervangen door Poolse arbeidskrachten. De bestuurder van FNV Bondgenoten, Jeroen Brandenburg, liet weten dat het gaat om 27 werknemers die zijn ontslagen. De werknemers zijn op zijn zachtst gezegd pissig. Ze stappen naar de rechter. Vandaag buigt de rechtbank in Leiden zich over de zaak.

De werknemers begrijpen er niks van. Sommigen werkten er al langer dan 20 jaar. Alleen maar omdat de Poolse arbeidskrachten waarschijnlijk veel goedkoper zijn, zijn ze ingeruild. FNV Bondgenoten vertelt dat je het vaker ziet gebeuren dat werknemers worden ingewisseld voor goedkoper personeel. Niet alleen in de bloemenbranche maar ook in de transportsector. Er wordt steeds vaker gekozen voor goedkopere Oost-Europese arbeidskrachten. Vandaag blijkt of de handelingen van Sierafor zijn toegestaan of niet.

 

Bron: Metronieuws

Trefwoorden:

Banen Werknemers Polen Rechter