4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Ruim 63 procent wil geen versoepeling van de ontslagbescherming

Maandag 10 september 2012 - Merely van der Drift

Terwijl de koters met een bijbaan ontslagen worden nadat hun contract na drie keer niet meer verlengd wordt, kan de gewone werknemer zijn tijdelijke contract op zien lopen tot drie jaar. Dit moet veranderen.

Het bureau ADV Market Research heeft in opdracht van vakcentrale FNV onder 457 werkende een onderzoek gehouden. Tegenwoordig kan een tijdelijk contract wel verlengd worden tot 3 jaar na binnenkomst. Dit contract moet dan wel elke keer maximaal om de drie maanden worden verlengd. Dit is voor de werknemer vervelend, omdat je totaal geen zekerheid hebt met je baan. Ook wil 79 procent dezelfde rechten hebben als degene met een vast contract.

 

Driekwart van de ondervraagden vindt dan ook dat de tijdelijke werknemers na één jaar recht moeten krijgen op een vaste baan. Er zijn plannen om de ontslagperiode korter te maken en de vergoeding te verlagen. Toch maakt iets minder dan de helft van de ondervraagden zich niet meer zorgen door deze plannen.

 

 63 procent wil geen versoepeling van de ontslagbescherming. Een reden hier is de kans op werk die steeds kleiner wordt. Bijna 60 procent is dan ook bang om moeilijk aan een nieuwe baan te komen.

 

Bron: www.nuzakelijk.nl

Trefwoorden:

Ontslag Tijdelijk Contract