4.056 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Schakel hulp in bij het verhuizen naar een studentenkamer

Woensdag 28 september 2016 - Gast

Ben je van plan om binnenkort naar een studentenkamer of studio te verhuizen? Veel studenten kiezen voor de huur van een bakfiets om al hun spullen mee te kunnen nemen. Een bakfiets is een ideale oplossing voor binnen de stad, maar werkt niet als je van buiten een stad komt. In dit geval kun je wellicht enige hulp bij het verhuizen gebruiken. Er zijn verschillende verhuisbedrijven die de mogelijkheid bieden om je spullen naar een studentenkamer of vanuit de studentenkamer naar een groter appartement te verhuizen. Zo hoef je zelf geen busje of aanhanger te huren om al je spullen heelhuids over te kunnen brengen! Zeker wanneer je nog geen rijbewijs hebt is dit de ideale oplossing. 

Een verhuisbedrijf inschakelen als student

Als student zal je budget voor het inschakelen van een verhuisbedrijf niet heel groot zijn. Je hebt immers ook geld nodig voor nieuwe meubels, de huur van je studentenkamer en de kosten voor je studie. Er zijn verschillende verhuisbedrijven die zich specifiek op studenten en jongvolwassenen richten. Bij deze verhuisbedrijven zijn vaak geen erkende verhuizers actief, maar werken studenten die bij het verhuisbedrijf een zakcentje willen bijverdienen. De verhuisbedrijven beschikken vaak wel over extra verhuisspullen, zoals verhuisdozen, een verhuislift, touwen en een karretje om de zware meubels mee te kunnen verhuizen.

Hulp van erkende verhuizers

Wanneer je budget groter is zou je kunnen kiezen voor de hulp van een erkend verhuisbedrijf bij je in de buurt. De kosten hiervan zijn vaak wat hoger, maar zo ben je ervan verzekerd dat je meubels heelhuids op de plek van bestemming worden afgeleverd. Bij dergelijke verhuisbedrijven kun je zelf bepalen welke taken je zelf uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van de verhuisdozen, het leeghalen van de verhuiswagen, enzovoorts.