4.677 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Small talk de truc tijdens sollicitaties

Maandag 22 februari 2016 - Gianna

De ware truc tijdens sollicitatiegesprekken zit hem in de small talk. Dit is de manier om een baan binnen te slepen. Het is dus niet alleen belangrijk om de juiste antwoorden te geven op vragen over de functie.

Volgens een nieuwe studie is het juist heel belangrijk om het tijdens een sollicitatiegesprek te hebben over nutteloze zaken als het weer of andere onderwerpen. Dit hebben wetenschappers van het Scheller College of Business aan de Georgia Institute of Technology onderzocht. Tijdens het onderzoek keken ze hoe 163 studenten zich voorbereidden op een sollicitatiegesprek. Daarna werden ze in een strak schema geïnterviewd door 54 HRM masterstudenten.

Het onderzoek werd opgedeeld in twee delen, namelijk het eerste deel over small talk en het tweede deel over serieuze vragen over de functie. Tijdens het small talk gedeelte hielden de studenten een praatje over verschillende nutteloze zaken. Na beide delen moesten de HRM studenten een cijfer geven over of de student geschikt was voor de baan.

Uit dit onderzoek bleek dat studenten die juist goed waren in small talk een hoger cijfer kregen en dat een eerste indruk toch een grote invloed heeft over de rest van een sollicitatiegesprek.

Zo blijkt ook uit een eerder onderzoek dat is uitgevoerd, dat werkgevers al binnen een kwartier weten of ze iemand wel of niet aannemen. Bij 5 procent van de werkgevers hadden zij al een oordeel binnen 1 minuut, bij 25 procent binnen de eerste 5 minuten en 30 procent binnen een kwartier.

 

Bron: rtlnieuws.nl