892 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Social media goed voor het werk

Maandag 13 augustus 2012 - Merely van der Drift

Social media wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Hoewel bekend staat dat het de kids van tegenwoordig opslokt en in zombies verandert, halen steeds meer bedrijven hun voordeel eruit.

Uit een onderzoek van ‘Social media in Nederland 2012’ is gebleken dat alleen al 7,3 miljoen Nederlanders gebruikt maakt van Facebook. 4,3 miljoen kijkt er zelfs elke dag op. Hoewel vroeger Hyves erg populair was, hebben maar 3 miljoen hierbij een account en slechts 0,9 miljoen maakt hier ook dagelijks gebruik van. Uit een onderzoek van het CBS is gebleken dat 91 procent van de leeftijd 16 tot 25 jaar op de social media zit. Hier worden vooral tekstberichten uitgewisseld.

Bedrijven spelen de laatste tijd steeds meer in op het gebruik onder jongeren. Van alle bijbanen had ruim 30 procent te maken met social media.  Jongeren zijn handig met de technologie van tegenwoordig en op deze manier zijn ze niet plaats en tijdgericht. Ze kunnen hun werk in alle hoeken in Nederland doen en kunnen het ook op het moment doen wanneer zij willen. Dit meldde de uitzendorganisatie Cloudworkers.

Uit een onderzoek van Google is ook gebleken dat social media goed is voor je werk. Wel 86 procent van de gebruikers is gepromoveerd. Dit staat tegenover de 61 procent die geen social media gebruikt. Ook zijn de gebruikers veel positiever over hun werkplek en laten dit meer blijken op sociale media. Zowel Facebook en LinkedIn, als interne netwerken zoals Yammer en Google+ worden hiermee bedoelt.

Niet meer luisteren dus naar het gezeur van je baas over je telefoongebruik, maar gewoon nog een tweet eruit gooien.