4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Sollicitatietips!

Maandag 9 mei 2016 - Gianna

Je bent hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een leuke bijbaan en daar hoort ook een goede sollicitatie bij. Wist je bijvoorbeeld zelf dat communiceren één van de belangrijkste vaardigheden is tijdens een baan?

Communiceren staat in het lijstje zelfs nog boven plannen, samenwerken, organiseren en een probleemoplossend vermogen hebben. Deze gegevens blijken uit een enquête van NACE dat is gehouden onder werknemers. NACE is een Amerikaanse associatie die bestaat uit carrièrespecialisten. 

Dat communiceren bovenaan staat heeft te maken met dat het een bedrijf veel tijd kan besparen. Met goede communicatie voorkom je onduidelijkheden en misverstanden. Hoe laat je je (toekomstige) baas weten dat je goed kunt communiceren? Hier volgen een aantal tips.

  • Ten eerste zorg je ervoor dat je motivatiebrief goed geschreven is, dit laat al een goed eerste indruk achter.
  • Probeer tijdens een sollicitatiegesprek de persoon die tegenover je zit te spiegelen. Zorg dat je je handen boven de tafel houdt, onder de tafel komt namelijk minder betrouwbaar over.
  • Zorg ervoor dat je uitspraak altijd duidelijk is en probeer van intonatie te wisselen. Een glimlach zo nu en dan kan ook geen kwaad, want dit zorgt juist voor een positieve indruk.

 

Bron: rtlnieuws.nl