4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Sollicitatiegesprek? Let hier op!

Vrijdag 11 maart 2016 - Gianna

Solliciteren, iets waar iedereen wel tegenop ziet. Vaak ben je erg zenuwachtig en wil je het liefst zo snel mogelijk die kamer weer uit. Helaas zal het toch moeten gebeuren wil je aan een baan komen. Maar wist je dat je lichaamshouding één van de belangrijkste punten is tijdens zo’n gesprek?

Dit is gebleken uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de University of California. Wel 55 procent van een sollicitatiegesprek bestaat uit lichaamstaal. Probeer hier dus op te letten, maar hoe doe je dit nou precies? Hier een aantal tips om aan je lichaamshouding te werken.

1. Maak oogcontact
Probeer altijd je gesprekspartner aan te kijken tijdens bijv. een sollicitatie. Sollicitatiecoach John Koeman heeft hier een handige tip voor bedacht: kijk bij een kennismaking iemand net lang genoeg aan om te weten welke kleur ogen hij of zij heeft.

2. Lach
Probeer zo veel mogelijk te lachen, dit komt veel sympathieker over en het maakt het gesprek ook leuker. Een paar leuke grapjes tussendoor zorgt ook voor een betere sfeer.

3. Zit rechtop
Let op je houding, probeer rechtop te zitten. Veel sollicitanten zitten tijdens een gesprek lekker onderuit gezakt, doe dit dus niet en gedraag je als een ideale collega. Op het puntje van je stoel zitten is daarom ook niet echt heel handig.

4. Niet friemelen
Friemelen en friemelen, iets wat veel mensen van de zenuwen gaan doen. Dit wekt echter veel irritaties op, doe dit dus daarom ook niet! Leg je handen op tafel en probeer te ontspannen.

5. Laat de slappe handjes weg
In een eerder artikel lieten we al weten dat een werkgever al snel een oordeel heeft over of ze je wel of niet willen aannemen. Geef daarom een goeie stevige hand bij binnenkomst en dus geen slap handje.

6. Trek geen trendy kleding aan
Trek geen felle kleuren aan, hier wordt slecht op gereageerd. Soms kan de kledingkeuze doorslaggevend zijn.

 

Bron: rtlnieuws.nl