4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Speciale site moet vrouwen aan bestuursfunctie helpen

Maandag 8 februari 2016 - Gianna

Minister Jet Bussemaker wil door middel van een speciale site ervoor zorgen dat er meer vrouwen aan een bestuursfunctie komen. Deze speciale site moet het vrouwen makkelijker maken zon topfunctie in het bedrijfsleven te kunnen bemachtigen.

Deze website moet aan kunnen tonen wanneer er nieuwe vacatures vrij gaan komen in de raden van bestuur en raden van commissarissen in het bedrijfsleven. Zo kunnen vrouwen hier sneller en gerichter op inspelen. Deze vrijgekomen vacatures in besturen komen af van de tweehonderd grootste bedrijven in Nederland.

Het overgrote deel van de banen is nog steeds bezet door mannen. In 2017 worden er ruim 150 nieuwe vacatures verwacht.

Door middel van deze speciale website krijgen de bedrijven als het ware nog een laatste kans om vrouwen op vrijwillige basis aan te nemen. De top moet namelijk volgend jaar voor minimaal 30 procent uit vrouwen bestaan. Mocht dit niet lukken dan is minister Bussemaker genoodzaakt om een vrouwenquotum in te voeren. Het liefst doet ze dit niet.

Volgens Bussemaker is er wel al een verbetering in het aannemen voor vrouwen van deze functies. Het aantal nieuwe commissarissen dat werd aangesteld bij raden afgelopen jaar bestond het merendeel uit vrouwen. Ondanks deze toename zijn ze nog steeds ver verwijderd van het doel. De PvdA is ondertussen wel al begonnen met schrijven van een wet die de quotum moet verplichten.

Bron: nu.nl