4.776 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Staand werken is beter

Maandag 18 februari 2013 - Charlotte Portielje

Lange dagen op je bureaustoel doorbrengen is slecht voor je lichaam. Je kan beter een beroep hebben waarbij je ook af en toe staat. Je verbrand meer calorieŽn en de kleine dagelijkse bewegingen zijn goed voor je lichaam.

Je dagelijkse bezigheden aanpassen kan veel verschil maken voor de staat van je lichaam. Daarnaast is door de stad slenteren ook beter dan fanatiek sporten. Dit meldt de Universiteit van Maastricht. Slenteren en wandelen verkleint het risico op suikerziekte en hart- en vaatziekten. Fanatiek sporten vermindert ook het risico maar in mindere malen dan ‘rustiger aan’ bewegen. Bij deze vergelijking moet wel het aantal verbranden calorieŽn aan elkaar gelijk staan.

Hoofddocent Hans Savelberg van de Universiteit van Maastricht onderzocht welke bewegingsvormen het best zijn voor de bloedwaarde. Hij concludeerde dat wanneer een student 6 uur zit, 2 uur staat en 4 uur loopt het best is voor de gezondheid. Is dit lastig om toe te passen op je werk, pas je bewegingen dan aan. Een optie kan zijn dat je staand gaat bellen.

Bron: Telegraaf