807 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Steeds meer cursussen en trainingen op het werk

Woensdag 19 september 2012 - Merely van der Drift

Je hoort het steeds vaker. Werkervaring gaat voor opleiding. Werkgevers maken het niet zoveel uit of je nou een master hebt of een bachelor, het gaat om de werkervaring die je erbij hebt gedaan. Uit onderzoek is gebleken dat de bedrijven de opleidingen wel erg belangrijk vinden.

Dit meldde het MT vandaag. Werkgevers vinden het namelijk belangrijk dat de werknemer zo veel mogelijk weet van zijn of haar werkzaamheden. Er komen dan ook steeds meer en meer cursussen, opleidingen en trainingen binnen het bedrijf. Dit wordt ook wel ‘niet bekostigd onderwijs’ genoemd.

Bijna dertien procent ouder dan zeventien jaar volgt dit onderwijs. Bij het merendeel is dit werkgerelateerd. Deze opleidingen hebben wel baat. Zo gaat bij de managementopleidingen, het salaris met 18 procent omhoog. In totaal gaat het salaris voor de mannen bijna 3,5 procent omhoog, voor de vrouwen is dit zelfs nog 1,5 procent hoger, namelijk bijna 5 procent. Wel 3,2 miljard euro gaat naar het niet bekostigd onderwijs. In Amerika ligt dit aantal vele malen hoger, namelijk 171 miljard.

Bron: mt.nl

Trefwoorden:

Loon Werk Trainingen Opleiding