4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Steeds meer ongelukken op de werkvloer

Donderdag 28 april 2016 - Gianna

Er zijn steeds meer ongelukken op de werkvloer door de laksheid van werknemers. Vandaag is de jaarlijkse Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk en deze is in het leven geroepen om aandacht te vestigen op bedrijfsongevallen en beroepsziekten.

De bedrijfsongevallen ontstaan vaak door de werknemers zelf en niet door de werkgevers. Werknemers zijn vaak laks en maken geen gebruik van de veiligheidsmiddelen die aanwezig zijn. Jaarlijks krijgen al zo’n 240.000 mensen een ongeluk op hun werk.

Veiligheidsmaatregelen worden niet serieus genomen, terwijl bedrijven vaak wel over de noodzakelijke en wettelijk verplichte veiligheidsmiddelen beschikken. Het gedrag van de werknemers is dus erg lastig te beïnvloeden.

Veel bedrijfsongelukken zijn ook makkelijk te voorkomen door bijvoorbeeld het gebruiken van veiligheidsschoenen, beschermbrillen en gezichtsbescherming. Door een ongeluk kan een werknemer weer een aantal werkdagen verzuim hebben en dit is natuurlijk ook weer vervelend voor de werkgever.

Het is voor bedrijven lastig om de houding van werknemers te veranderen en ervoor te zorgen dat ze zich wel aan de veiligheidsmaatregelen gaan houden. Zo kunnen onnodige bedrijfsongevallen voorkomen worden en dit is voor zowel de werkgever als de werknemer een stuk fijner.

 

Bron: metronieuws.nl