807 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Steenkool Engels dankzij Google

Vrijdag 28 september 2012 - Merely van der Drift

Google bestaat 14 jaar. Hiep hiep hoera! Wat zouden we toch zonder Google moeten? De zoekmachine helpt ons elke dag weer uit de brand. The Huffington Post heeft daarom een top 15 gemaakt, wat we niet konden doen zonder Google.

-Één van die dingen was mensen stalken: Typ iemands naam in op Google en je ziet gelijk alles wat met diegene te maken heeft voorbij komen. Niet alleen stalkende exen doen dit, toekomstige bazen Googelen ook altijd even hun aankomend personeel. Je wilt toch weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Tegenwoordig is Facebook ook heel handig, mits je niet geblokkeerd bent.

-Woorden spellen: Als je bij Google een woord intikt, zie je gelijk hoe het echt gespeld wordt. Wanneer je het in de zoekbalk intypt helpt dit inderdaad, je krijgt verschillende sites. Google vertaler kan je beter niet aan beginnen. Wanneer je van Nederlands naar Engels vertaalt, krijg je het letterlijk gekopieerd.

-Google Maps: Misschien wel het handigste ooit. Een TomTom is handig om de weg te zoeken, maar nog handiger is als je al weet hoe de buurt eruit ziet. Je selecteert gewoon even Google streetview en je ziet zo de straat en het kantoor/huis waar je moet wezen.

Eigenlijk is alles handig aan Google. Het maakt niet uit wat je zoekt, van speeltuinen, tot zwembaden en recepten, er komt ‘bijna’ altijd iets uit waar je iets aan hebt.

Hoe hilarisch is het ook als je twee woorden intikt in de balk, je de meest rare vragen krijgt. Vooral in het Engels kunnen ze er wat van:

Why is there a dead Pakistani on my couch?
How can I have a day without a night?
why is there a drunk chinese man doing push ups on my front lawn?
I really just want to be a warm yellow light that pours over everyone I love.

Het aller-leukste is toch wel de Google vertaler. Typ dit maar in, vertaal het naar Engels en kijk wat eruit komt:

Mannen zijn mannen en mannen horen in de keuken.
Ik heb een handige pet.
Buurvrouw wat een mooie koolmezen, maar wat doet mijn haan op uw ezel.

 

Ondanks al die rare en grappige dingen, ben ik al 14 jaar, nouja iets korter, toch wel erg blij dat het bestaat. Wanneer ik weer een woord moet weten of openingstijden van winkels moet weten is het zo opgezocht.

Dat je nog lang mag leven Google. Proost!

Bron: www.huffingtonpost.com

Trefwoorden:

Vertalen Google Top Verjaardag