807 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Stress is slecht voor je gezondheid

Vrijdag 14 september 2012 - Merely van der Drift

Het is al lange tijd bekend, dat hard werken niet goed voor je is. Natuurlijk, 40 uur per week maakt niet uit en iets langer ook niet, maar je moet niet voor het werk gaan leven. Dit kan namelijk voor een hartinfarct zorgen. Dit is gebleken uit een studie van Britse onderzoekers.

De kans is namelijk 23 procent hoger dat iemand een hartinfarct krijg, wanneer er veel stress op het werk is.  Werkstress treedt op wanneer er een slechte afstemming is tussen de eisen en kenmerken van de werksituatie. Hierbij komen de behoeften van het individu en wat diegene aankan. Hierdoor kan je productiviteit, weerbaarheid en motivatie sterk dalen. En dat is wel het laatste wat je baas wilt. Je kunt werkstress herkennen aan lichamelijke, maar ook psychische signalen zoals rusteloosheid, snel geëmotioneerd zijn en depressiever zijn.

 

Voor dit onderzoek zijn er 200.000 werkende zonder hartziekten ondervraagd. Er werd gekeken naar de hoeveelheid stress ze hadden op het werk en bekeken daarna het aantal hartinfarcten.

 

Bron: Brabantsdagblad.nl