4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Strijd tegen jeugdwerkloosheid gaat door

Maandag 17 februari 2014 - Sanne Hofman

De jeugdwerkloosheid is nu al een tijdje een groot probleem. Verschillende aanpakken hebben tot nu toe niet veel geholpen. Er moet echter wel snel een oplossing komen tegen de jeugdwerkloosheid voordat het de ontwikkeling van jongeren in de weg gaat zitten. Gemeenten willen nu 30 miljoen euro om de jongeren weer aan het werk te krijgen.

Verschillende Nederlandse gemeenten hebben ideen bedacht om 56.000 jongeren aan werk te helpen. Het idee is om de jongeren meer scholing en begeleiding te geven bij het vinden naar een nieuwe werkplek. Deze plannen zijn door de verschillende gemeenten bij het Europees Sociaal Fonds ingediend. Minister Asscher maakt bekend dat hij hoopt op een goedkeuring voor de 30 miljoen euro.


Het aanpakken van de jeugdwerkloosheid is erg belangrijk. Door de jeugdwerkloosheid kunnen jongeren zich minder goed ontwikkelen. Groepen jongeren kunnen zelfs een sociale achterstelling oplopen. Jongeren zijn de toekomst dus het is belangrijk dat jeugdwerkloosheid verdwijnt. “Het is goed dat er in een tijd van hoge jeugdwerkloosheid alles aan gedaan wordt om jongeren te helpen hun dromen waar te maken.” aldus minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Op dit moment zijn er zo’n 133.000 jongeren werkloos. Met de plannen voor betere begeleiding en scholing hopen de gemeenten de helft van deze jongeren weer aan de slag te krijgen. De 30 miljoen euro die zij hopen te krijgen komt bovenop de 50 miljoen euro die het kabinet eerder al uittrok om de jeugdwerkloosheid te verslaan.


Bron: z24