4.056 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Student tijdens crisis: Kelly Bijl

Woensdag 18 september 2013 - Sharon Kardjo

Het is weer tijd voor een nieuw artikel in de rubriek ‘Student tijdens crisis’. Studenten hebben het ook zwaar tijdens de crisis en dat is niet altijd even makkelijk. In deze rubriek vertellen studenten aan ons hoe zij de crisis overleven en gaan wij het over de inkomsten en uitgaven hebben. Deze week Kelly Bijl uit Dordrecht.

Kelly is 20 jaar oud en studeert Communicatie aan Hogeschool Rotterdam. Kelly vindt het leuk om dingen te kopen zoals kleding en sieraden en geef haar eens ongelijk. Geld gaat helaas snel op en ook Kelly moet daarom op haar geld letten. Zij vertelt aan ons hoe zij de crisis overleeft.

Inkomsten en uitgaven
Kelly haar inkomsten zijn ongeveer 500 euro in de maand. Zij heeft dit bedrag bij elkaar door stage, werk, studiefinanciering en familie. ‘’Mijn telefoonrekening en mijn abonnement op Pathé zijn mijn vaste lasten in de maand. Dit is ongeveer 65,- in de maand.’’ Voor de rest geeft Kelly best veel geld uit, omdat zij wilt genieten. Dit is wel erg moeilijk zeker in deze tijd. ‘’Mijn geld gaat op aan kleding, uitgaan, uiteten en alle andere leuke dingen die je je maar kunt bedenken.’’ Bezuinigen vindt Kelly erg moeilijk, maar ze probeert het toch. ‘’Af en toe koop ik een shirtje minder of probeer ik gewoon niet zoveel te drinken tijdens het uitgaan. Zo kan ik wat geld aan te kant leggen voor het geval als ik een tegenvaller heb.’’

Wonen
Kelly woont samen met haar broertje thuis bij haar ouders in Dordrecht. ‘’Ik woon nog thuis, omdat ik dit erg gezellig vind en het is lekker makkelijk en goedkoop. Kelly zou wel graag op haarzelf willen wonen, maar dat gaat zij niet redden met haar inkomsten. ‘’Na mijn studie wil ik fulltime werken en een huis zoeken. Ik wil me nu echt focussen op mijn studie en geen geldzorgen aan mijn hoofd hebben.’’ De ouders van Kelly vinden het trouwens fijn dat zij nu nog thuis woont, want als zij eenmaal uit huis is, zijn ze haar wel een beetje ‘kwijt’.

Tips
Kelly vindt het moeilijk om tips te geven, omdat zij zelf ook wel tips kan gebruiken. Ze heeft het toch geprobeerd om erover na te denken. ‘’Ik wil aan alle studenten meegeven dat je er echt voor moet zorgen dat je zo min mogelijk vaste uitgaven hebt. Neem bijvoorbeeld geen abonnement op een tijdschrift, dit kan je namelijk veel geld besparen. Probeer ook elke maand een klein beetje te sparen, ook al is het maar 20 euro in de maand. Het belangrijkste is natuurlijk dat je wel moet blijven genieten van je studentenleven, want voor je weet is het voorbij.’’

 

Trefwoorden:

Tips Crisis Student Handig