4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Student tijdens crisis: het leuke maar dure studentenleven van Yasmijn

Dinsdag 18 februari 2014 - Sanne Hofman

De economische crisis is nog steeds niet voorbij en iedereen merkt hier wel iets van. Ook studenten dus! In de rubriek ‘Student tijdens crisis’ interviewen wij steeds een student over zijn of haar inkomsten en uitgaven. Moeten studenten veel inleveren in deze tijd? Of geven zij nog steeds veel geld uit in hun vrije tijd? Kortom: hoe gaan studenten met hun geld om. Deze week vertelt Yasmijn van Lierop hoe zij de crisis overleeft.

Yasmijn van Lierop is een spontane en jonge meid van 25 jaar. Ze zit in het derde studie jaar van de opleiding communicatie op hogeschool Inholland. Voordat ze aan deze opleiding begon heeft ze haar MBO diploma gehaald. Het studentenleven beviel haar wel en ze heeft ervoor gekozen om door te leren. Naast school heeft Yasmijn erg veel vrije tijd. Deze tijd besteed ze met haar vrienden en familie. Yasmijn heeft het altijd erg druk met leuke dingen, dit betekend natuurlijk ook dat zij best veel geld uitgeeft.


Inkomsten en uitgaven
Tijdens het interview vertelde Yasmijn over haar maandelijkse inkomsten en uitgaven. “Mijn inkomsten zijn ongeveer vijfhonderd euro per maand. Dit is de studiefinanciering en het salaris van mijn bijbaantje. Door mijn drukke maar super leuke leven geef ik dit geld ook allemaal uit. Ik geef mijn geld uit aan uitgaan, shoppen en aan de gezellige etentjes met mijn vriendinnen. Ik woon nog thuis dus gelukkig heb ik voor de rest geen vaste lasten. Thuis zit ik goed! Ik heb nog geen redenen om het huis uit te gaan.”


Bezuinigingen
Op de vraag of Yasmijn nog ergens op bezuinigd begint zij te lachen. Ze zegt: “Ik schaam me een beetje voor dit antwoord maar ik bezuinig op sparen! Ik ben heel slecht in sparen en doe dit eigenlijk ook nooit. Dit zou ik echt moeten gaan doen!”


Yasmijn is van plan om na haar HBO opleiding meteen aan het werk te gaan. “Ik heb nu wel genoeg gestudeerd. Na mijn studie gaat het echte leven beginnen.” Als zij eenmaal een vaste baan heeft kan zij beter sparen en misschien wel op zichzelf gaan wonen.


Tip
Een tip die Yasmijn iedereen wil meegeven is: “Geniet van het leven en vooral van het heerlijke studentenleven. Deze tijd krijg je nooit meer terug!” En dat is dus ook wat Yasmijn zelf doet, genieten. Ze merkt weinig van de economische crisis en blijft gewoon leuke dingen doen met vrienden en familie.