4.067 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Studenten in afwachting voor kosten tweede studie

Donderdag 27 september 2012 - Merely van der Drift

Een tweede studie doen. Niet alle studenten zitten daarop te wachten. Toch is het heel knap, wanneer je je kunt motiveren om nog vier jaar iets te studeren. Er is alleen een ding wat de studenten tegenhoud. Er is namelijk niet bekend hoeveel kosten hieraan verbonden zijn.

Een groep studenten heeft vorig jaar geprobeerd om onderbouwing te krijgen. Deze groep is aangesloten bij de Stichting Collectieve Actie Universiteiten. Hier hebben ze toen geen reactie op gehad. Ze zitten nog steeds in onzekerheid.

Ze hebben nu besloten om via de rechter achter de informatie te komen. Via de Wet openbaarheid van Bestuur dienen ze morgen een procedure in. Op deze manier hopen ze alsnog de stukken boven water te krijgen. Op dit moment is bekend dat het collegegeld voor een tweede studie vele malen hoger is. Er is alleen niet precies bekend hoeveel. Er wordt gezegd dat dit tot 800 procent hoger dan het gewone collegegeld kan zijn. Betaal je nu 1771 euro, dan wordt dit naar zeggen voor een tweede studie wel 14168 euro. De studenten willen nu dat de kosten openbaar worden gemaakt.

Bron: www.ad.nl