4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Studenten meer kans op bijbaan

Dinsdag 24 december 2013 - Sharon Kardjo

Studenten weten maar al te goed dat het niet zo gemakkelijk is om een bijbaan te vinden. Voor het eerst in jaren is het aantal bijbanen voor studenten enorm gestegen. Dit jaar vonden ruim 30.000 studenten werk via uitzendbureau Studentenwerk. In 2012 waren dit er nog maar 20.000.

De instroom van starters lag een lange tijd stil door de crisis. Uitzendbureau Studentenwerk laat weten dat het nu steeds beter gaat. ‘’Jongeren kunnen steeds vaker direct na hun studie aan de slag.’’

Aan het einde van het jaar willen veel mensen overstappen naar een andere energieleverancier of kiezen veel mensen toch voor een andere zorgverzekering. Callcenters hebben het in deze periode extra druk en dit creŽert meer werk voor studenten.

Ook logistieke bedrijven hebben tegenwoordig veel werk voor studenten en het is de laatste tijd erg populair onder hen geworden. Studenten moeten dan bijvoorbeeld bestellingen bij webwinkels met de hand uit het magazijn halen. Zeker tijdens het einde van het jaar is er erg veel vraag naar studenten.

Bron: NU.nl