4.976 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Studenten betalen op tijd hun verzekeringen

Woensdag 14 november 2012 - Merely van der Drift

Studenten hebben weinig te besteden. Het geld wat ze kunnen besteden komt uit bijbaantjes, van ouders of van de overheid. Sommigen hebben er dus weleens moeite mee om hun huur of verzekering op tijd te betalen. Uit onderzoek van het CBS is nu gebleken dat studenten eigenlijk helemaal niet zulke wanbetalers zijn, vergeleken thuiswonende kinderen of ouders met kinderen.

CBS heeft iets minder dan 275 duizend personen in huishoudens onderzocht met de vraag hoeveel er een enorme betalingsachterstand hebben. In het onderzoek lieten ze verschillende persoonskenmerken meespelen zoals een thuiswonend kind, een ouder in een éénouderhuishouden, partner gehuwd met kinderen, partner ongehuwd enzovoort. De persoon met een bijstandsuitkering loopt het meest achter. In totaal zijn er 47.030 wanbetalers in deze groep, relatief 10,8 procent. Ook de volwassenen die nog bij hun ouders wonen, kunnen eraardig wat van. 3,1 procent houdt hier niet van op tijd betalen.

Hoewel bij de mensen zonder kinderen maar 0,5 procent wanbetalers zijn, staan de studenten daar verrassend nog boven. In totaal zijn 0,7 procent van alle studenten laat betalers in 2011. Hiervan zijn er 640 HBO’ers en wel 3550 WO’ers. Daar zie je dus een aardig verschil tussen. Blijf maar klagen over studenten, ze betalen wel hun zorgverzekering.

Bron: CBS