4.056 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Studenten gaan babysterfte tegen

Vrijdag 7 december 2012 - Merely van der Drift

Over 11 dagen gaat de 3FM Serious Request weer beginnen. 3 djs sluiten zich dan voor zes dagen op in een glazen huis om geld op te halen voor een goed doel. Met dit jaar als stille ramp: De babysterfte.

Elk jaar gaan de Dj’s in een glazen huis zitten. Zes dagen lang, 24 uur per dag maken ze radio in de hoop dat mensen geld storten. Tijdens deze dagen komen er veel artiesten en bekende Nederlanders langs. Ook onbekende mensen komen voorbij, vaak met een cheque. Zij hebben zich op hun eigen manier ingezet voor het doel. De opbrengsten worden met het jaar hoger. Bracht de actie in 2008 ‘maar’ iets meer dan 915.000 euro op, vorig jaar was dit al meer dan 8,6 miljoen.

Ook studenten zetten zich in voor het Rode Kruis. De pabo-studenten van de hogeschool Edith Stein gaan zoveel mogelijk kinderen van basisscholen proberen mee te laten doen met verschillende spellen. Met deze actie hopen ze 1750 euro op te halen. Daarnaast verkopen ze kaarten voor de activiteiten aan ouders. Voor 9 euro mogen zij ook deelnemen aan de activiteiten.

Studenten van de HAN proberen het op een andere manier. Zij gaan verschillende producten veilen. Niet zomaar producten, maar bijvoorbeeld een gesigneerd voetbalshirt. Ze hopen natuurlijk dat Giel Beelen ook naar hun veiling komt. Hij is immers het gezicht van Serious Request. Een studievereniging van studenten van de HAN heeft ook een veilingfeest georganiseerd. Zij hebben hier 230 euro mee opgehaald, maar dit was niet de enige activiteit. Er komen nog een aantal aan, waar ze nog meer geld mee hopen op te halen.

Bron: nationaleonderwijsgids.nl
snsr.nl