3.190 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Tientallen studenten melden zich ziek bij hun werkgever

Woensdag 7 september 2016 - Angelo

Ongeveer vijftig eerstejaars HBO-studenten zijn vorige week tijdens hun introductieweek onwel geworden.

Afgelopen donderdag op vrijdag brachten ongeveer 300 eerstejaarsstudenten, van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de nacht door op sportpark De Winkelsteeg in een speciaal voor hen opgezette tent. Toen een aantal studenten van de opleidingen voeding, diŽtiek, fysiotherapie, ergotherapie en logopedie zich donderdag plotseling niet lekker voelde en een groot deel van de andere studenten de volgende ochtend ook ineens werd getroffen door de symptomen, sloeg de school alarm.

De GGD, waarvan de infectieziektearts snel ter plaatse was, meldt dat de zieke studenten kampen met diarree, braken en lichte koorts. Uit voorzorg werden er ambulances voor de studenten opgeroepen. Om achter de oorzaak van de klachten te komen, werden er direct bloedmonsters afgenomen die uitsluitsel moesten geven. Om nieuwe infecties te voorkomen werd het terrein van het sportpark hermetisch afgesloten.

Norovirus

Na onderzoek te hebben gedaan, gaf de GGD later op de dag aan dat de symptomen zijn veroorzaakt door het Norovirus; een erg besmettelijk virus dat kan worden opgelopen door voedselvergiftiging en als symptomen braken, diarree, misselijkheid en koorts heeft. Hoewel de getroffen studenten zich nog steeds beroerd voelen, zullen de klachten in de meeste gevallen nog hoogstens twee dagen aanhouden.

Ziekmeldingen

Een logisch gevolg van de opgetreden ziektesymptomen is een toename van de ziekmeldingen in de regio Arnhem en Nijmegen. Diverse winkels en restaurants in de buurt zitten de komende dagen dus opgescheept met een personeelstekort.

bron: †omroepgelderland.nl