4.732 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Tips om een studentenkeuken in te richten

Donderdag 29 september 2016 - Gast

Wanneer je in een studentenhuis woont zal je in veel gevallen een keuken delen met je medebewoners. In een studentenkeuken wil je de benodigde keukengerei en ingrediŽnten snel gevonden hebben als je die avond moet koken, waardoor de indeling van de keuken een belangrijke rol speelt. Daarbij is de keuken vaak niet de meest gezellige plek in een studentenhuis, wat je met een gezellige inrichting enigszins kunt opvrolijken. Om je studentenkeuken leuk in te richten kun je op de blog van bekende interieurstylisten kijken. Hierop geven ze je inspiratie om ook je eigen keuken op een leuke en voordelige manier in te richten. Zeker in een studentenhuis staat de degelijkheid van een keuken voorop!

Zorg voor een stevige keuken

Doordat de keuken in een studentenhuis erg veel gebruikt wordt en er niet altijd even vriendelijk met de keuken om wordt gegaan, is enige stevigheid gewenst. Kies bijvoorbeeld voor kwalitatieve keukendeurtjes en een ingebouwde koelkast. Zo voorkom je dat de koelkast omver getrokken kan worden of dat de keukendeurtjes breken. Er zijn verschillende aanbieders van volledige keukens, die zeker in de opruiming voor een schappelijke prijs kunnen worden aangeschaft. In sommige gevallen wordt de keuken gratis in je studentenhuis geÔnstalleerd. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar en ben je verzekerd van een stevige keuken.

Kies voor een gezellige inrichting

Om de keuken in je studentenhuis enigszins op te vrolijken kan het leuk zijn om verschillende accessoires aan de keuken toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een aantal potjes met verse kruiden, leuke bloempotjes met vrolijke plantjes, of een industriŽle stellingkast met verschillende potten. Deze potten kun je vullen met pasta, rijst, bloem, etc. Zo heb je meer opbergruimte in de keuken en krijgt de keuken daarbij een vrolijkere uitstraling. †